0,00 HUF

Nincsenek termékek a kosárban.

2025. szeptember 26.

Csokoládé, szenvedéllyel

Kétség nem férhet hozzá, hogy a csokoládét szinte mindenki szereti. Akad azonban olyan is, aki nemcsak fogyasztani, hanem készíteni is imádja, például Háló Zsuzsanna, a BlackBunny Csokoládé Manufaktúra tulajdonosa.

Szerző: Rostási Nikolett

Hajdúszoboszlón működő vállalkozásának a története egy másik kontinensen kezdődött.

Amikor 2010-ben Háló Zsuzsanna férjével kiköltözött Ausztráliába, Sydneyben volt lehetősége bepillantani egy kézműves csokimanufaktúra életébe, ami sorsfordító élményt jelentett számára. Lenyűgözte a kreativitás és a precizitás, amellyel a csokoládékat készítették. Világossá vált, hogy ez az a terület, amely igazán közel áll hozzá. Attól a pillanattól kezdve tudatosan építette az útját a csokoládékészítés felé.

Fotó: Buzai Éva

Részt vettem több workshopon, majd beszereztem egy márványlapot, hogy otthon is gyakorolhassam a temperálás technikáját.

Lelkesen kísérleteztem különböző ízekkel, töltelékekkel és formákkal. Számomra ez olyan szenvedély, amelyben ötvöződik az ízek iránti érzékenység és a kreativitás.

Mindezt szeretném visszatükrözni az összes táblában és bonbonban mesélte, hogy mi hajtja.

Elkészült az álomműhely

Az első bonbonjai rozmaringos ét- és a maracujás tejcsokik voltak. Az ismerősök elismerő visszajelzései pedig akkora lendületet adtak neki, hogy új ízkombinációkat kísérletezett ki. Amikor 2012-ben hazaköltöztek, már tudta, hogy ezzel szeretne foglalkozni, bár a családban senki sem készített édességet. Itthon még több mint egy évbe telt, mire megteremtették a feltételeket a saját vállalkozás indításához. Megszerezte a szükséges cukrász képesítést, felkutatta és kialakította a műhelyt, valamint beszerezte az engedélyeket. Végül 2014-ben megalapította a BlackBunny Csokoládé Manufaktúrát, ahol minden egyes darab csokoládé mögött ott van a szenvedély és az alkotás öröme.

Háló Zsuzsanna vallja, hogy csak kiváló minőségű, magas kakaótartalmú alapanyagokkal érdemes dolgozni. Ez az alapelv vezérli minden egyes csokoládé készítése során.

Kiváló minőségű, magas kakaótartalmú, belga csokoládé-alapanyagokkal dolgozom, melyek gluténmentesek. Ezeket először temperálom, utána liofilizált gyümölcsökkel színezem és ízesítem. Majd formába öntöm a csokoládékat, így mindig minőségi, sokféle, izgalmas darabok közül tudnak válogatni a vásárlók. Folyamatosan figyelem a vevők visszajelzéseit, kívánságait, ezek alapján újítom és bővítem a kínálatot.

csokoládé manufaktúra
Fotó: Buzai Éva

Ebben szerepelnek ízesített táblás csokoládék, különleges variációk, mint a chilis, levendulás, epres, matcha zöld teás. Vagy például a nagyközönség kedvence: a sós-karamelles csoki. Helyet kapnak még a választékban az egyadagos forró csokoládék különböző ízesítésekben, melyeket csak el kell keverni forró tejben. Ezek tökéletes élményt nyújtanak otthon a hideg napokon, vagy éppen ajándékba is adhatja őket bárki. A gyerekeknek készít csoki nyalókákat, illetve az örök kedvenc a klasszikus mogyorós csoki is állandó a műhelyben. Leggazdagabb választékkal év végén, a karácsony előtti időszakban találkozhatnak a vásárlók, de egész évben kínál újdonságokat Háló Zsuzsanna.

Forrás: Magyar Mezőgazdaság

Szaklap, amelyben a cikk megjelent:

Magyar Mezőgazdaság