A termesztett gombák pedig egész évben a fogyasztók rendelkezésére állnak, ahogy a következő hónapokban minden szezonális zöldség-gyümölcs is. Aki ezekből fogyaszt, sokat tehet immunrendszere erősítéséért, valamint vásárlásával a magyar gazdákat is segíti – hívja fel a figyelmet a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK).

Válassza a friss hazait, segítse ezzel is a magyar gazdákat – hangsúlyozza a fogyasztók számára az agrárgazdasági kamara.
Gyengébb immunrendszerrel kiszolgáltatottabbá válhatunk a betegségekkel, vírusokkal, így az új koronavírussal szemben is; immunrendszerünk erősítésével hatékonyan segíthetjük szervezetünk védekezését, egy esetleges fertőzés esetén pedig a mielőbbi, szövődménymentes gyógyulást.
A piacon már jelenlévő hazai termelésű zöldségek nagy hasznunkra lehetnek ebben, és a következő hónapokban is a rendes menetrend szerint elérhető lesz majd minden megszokott, magyarországi termelésű zöldség és gyümölcs. A zöldségek és a gyümölcsök tápanyagdúsak, tele vannak vitaminokkal, ásványi anyagokkal, élelmi rosttal és antioxidánsokkal. Sok szakember a „szuperélelmiszerek” közé sorolja őket, amelyek az emberi szervezetben az egészség megőrzését vagy épp helyreállítását szolgálják.

A termékek biztonságosak, fertőtlenítést nem igényelnek, de fontos, hogy fogyasztás előtt alaposan, akár többször is mossuk meg és törölgessük meg őket.
Kétmillió tonna zöldséget és 800 ezer tonna gyümölcsöt termelünkA hazai kertészeti termelés képes kielégíteni a lakosság igényeit, hiszen közel 2400 hektáron folyik intenzív zöldséghajtatás, illetve 80 ezer hektáron szabadföldi zöldségtermesztés, amellyel Magyarország közel 2 millió tonna zöldséget termel. Emellett szintén körülbelül 80 ezer hektáron folyik gyümölcstermesztés, ami évi 800 ezer tonna megtermelt gyümölcsöt jelent. Az itthon előállított zöldség-gyümölcs mennyiségének közel fele frisspiaci termék, fele pedig a feldolgozóipar alapanyagaként szolgál. |


