Az amerikaiak tavaly rekordösszegű, 56,5 milliárd dollár értékben vásároltak bioélelmiszereket, ami közel 13%-os növekedést jelent a 2019-es évhez képest, mivel a vásárlók a világjárvány idején otthoni rendeléseikkel elárasztották az élelmiszerboltokat – derült ki az Organic Trade Association kedden közzétett felméréséből. A minősített bioélelmiszerek az élelmiszerüzletek forgalmának csaknem 6%-át tették ki.
Az OTA szerint az élelmiszer- értékesítés „várhatóan 2021-ben is erős növekedési pályán marad”, bár nem olyan gyorsan, mint 2020-ban, ami az elmúlt évtized leggyorsabb növekedési üteme volt.
A biogyümölcsök és zöldségek értékesítése összesen 20,4 milliárd dollárt tett ki, ami az összes bioélelmiszer értékesítés több mint egyharmadát és az országban értékesített összes gyümölcs és zöldség 15%-át teszi ki. A biohús, baromfi és tenger gyümölcseinek értékesítése 2020-ban 25%-kal, 1,7 milliárd dollárra emelkedett.
A fogyasztók valószínűleg folytatják az online vásárlást és az ételek saját maguknak való elkészítését. Az FMI – The Food Industry Association az élelmiszer-vásárlási szokásokról szóló kutatásokra támaszkodva azt mondta, hogy a vásárlók 58%-a gyakrabban eszik otthon és 49%-uk azt mondta, hogy gyakrabban készítik el saját ételeiket, mint a világjárvány előtt.
Tavaly az amerikai felnőttek közel kétharmada online vásárolt élelmiszert és az online vásárlók 29%-a hetente rendelt.