Régen az emberek nagy része hentesnél vette a húst, zöldségesnél a zöldséget, ma pedig egy helyen, hipermarketekben intézik legtöbben a bevásárlást. Ám van egy réteg, aki vágyik a szabadföldön, közvetlen napfényen termett zöldségre, és sokan ezért a magasabb árat is hajlandók megfizetni. Ezen valószínűleg nem változtat az infláció miatti életszínvonal-romlás sem, hiszen az emberek szeretnek jót enni, és nem akkora az árkülönbség a kézműves és a nagyüzemi savanyúság között, hogy éppen azon takarékoskodnának. Anyagi helyzettől függetlenül is egyre jobban keresik a magyar és a kistermelői kézműves termékeket, mondta Pullai Gábor.
A kényelem ára
A termelő szerint nem feltétlenül kell túlgépesíteni egy kertészetet, ezt az olaszok jól tudják. A Pullai Kertészetben két kis géppel végeznek el minden munkafolyamatot, a szántást pedig bérmunkával oldják meg. Ha megvettek volna egy tízmilliós traktort, akkor négy évig veszteséges lett volna a gazdaság. Megpróbálják a legtöbbet kihozni a lehetőségeikből, megfelelő helyre megfelelő növényt ültetnek, és a legeredményesebb technológiát használják.