0,00 HUF

Nincsenek termékek a kosárban.

2024. április 20.

A britek köszönik, de nem kérnek a vegán karácsonyi fogásokból

Bár a vegán mozgalom a szigetországban pár éve igen erőteljes volt, mostanra visszaesett a lelkesedés. Egy friss felmérés szerint a britek jelentős része a hagyományos karácsonyi pulykasültre szavaz.

A közvélemény kutatást egy brit agrárbiztosítással foglalkozó cég, az NFU Mutual végezte, és a célja az volt, hogy közelebb hozza a helyi gazdákat a lakossághoz a karácsonyi élelmiszerek beszerezése apropóján – írja a FarmingUK.

A megkérdezettek 64 százaléka azt mondta, hogy a hagyomány a legfontosabb tényező a karácsonyi vacsora megtervezésénél,

74 százalék szerint pedig az sült krumpli nélkülözhetetlen része a menünek. Ezután jött a barnamártás 58 százalékkal, a tésztabundás virsli (pigs-in-blankets) 45 százalékkal, és a hizlalt pulyka valamint a kelbimbó fej-fej mellett 37 százalékkal.

Az eredmények szerint a hagyományos karácsonyi vacsora szent és sérthetetlen, de megdöbbentő módon a megkérdezettek több mint egyharmada szerint a nem hagyományos Yorkshire Pudding (egy sós, sült palacsintatészta alapú élet) elengedhetetlen.

Ami a főételeket illeti, még mindig a pulyka vezeti a ranglistát 37 százalékkal, azonban 14 százalék inkább a marhahúsra voksolt.

Százból mindössze négyen mondják, hogy a vegán magokból és zöldségekből álló sült húspótló elengedhetetlen, míg mindössze 3 százalék állt a hal, 2 százalék pedig a liba-menü mellé.

Hannah Binns, az NFU Mutual vidéki ügyekért felelős szakértője szerint ez jó hír a brit gazdák és termelők számára, hiszen a fogásokhoz az összes alapanyagot tőlük szerezheti be a lakosság.

Forrás: FarmingUK

Magazin ajánló: