0,00 HUF

Nincsenek termékek a kosárban.

2025. március 28.

Ezzel a 6 előnnyel jár, ha minden nap iszik zellerlevet

Elsőre bizarrnak tűnhet, pedig sokan nem is gondolnák, milyen jó hatással van egészségünkre ez a zöld leveles zöldség. Ha gyakran isszuk a belőle készített levet, ezt a 6 pozitív hatást érhetjük el.

Testsúlyszabályozás szempontjából is jó választás

Mivel alacsony kalória-, de magas víztartalmú zöldség, bátran beépíthető testsúlycsökkentést célzó étrendbe is.

Fogyókúra alatt kifejezetten ajánlott

Ragyogóvá varázsolja a bőrt

A zellerben található antioxidánsok az oxidatív stressz legyőzését segítve még bőrünkre is jó hatással vannak. Sőt, víztartalma annak hidratáltságát is támogatja – mondja Kaul.

Uborkapakolás helyett igyunk zellerlevet a szép bőrért

Hogyan készítsünk zellerjuicet?

A frissítő ital elkészítéséhez csupán két dologra lesz szükségünk: friss szárzellerre valamint vízre.

Utóbbi mennyisége ízléstől függ, attól, mennyire szeretnénk hígítani.

Akár több alapanyaggal keverve is készíthetjük a levet

Elkészítés

Mossuk át alaposan a zöldséget, majd vágjuk le a tetejéről a leveleket illetve a zeller alját, csak a szárra lesz szükségünk.

Ha van gyümölcscentrifugánk, csak helyezzük bele a zellerszárakat, ha nincs, turmixgép is megfelel a célra.

Utóbbi esetben vágjuk apró darabokra a zöldséget, majd tetszés szerinti vízzel turmixoljuk össze. Egy szűrő segítségével szűrjük át, hogy levet kapjunk.

Minél apróbbra vágjuk

Mennyit igyunk belőle?

Habár a zellerlé rendkívül egészséges,

fontos, hogy ne vigyük túlzásba a mennyiséget, valamint, hogy a kiegyensúlyozott táplálkozás részeként fogyasszuk.

Megváltozott egészségügyi állapottal küzdők esetében kifejezetten ajánlott, hogy konzultáljanak orvosukkal, dietetikusukkal, mielőtt elkezdik rendszeresen fogyasztani a zellerlevet.

Finom és egészséges
Forrás: healthshots.com

Magazin ajánló:

·Nyull Fanni
·Nyull Fanni
Online szerkesztő. 2023 ősze óta a magyarmezogazdasag.hu munkatársa – nem sokkal azután csatlakozott, hogy befejezte kommunikáció-és médiatudomány szakos egyetemi tanulmányait, angol nyelven. Magazin újságírást tanult a MÚOSZ-nál, meggyőződése, hogy „a vesszők életet menthetnek”, kevés fájdalmasabb látványt tud elképzelni egy helyesírási hibánál. Oda van mindenért, ami gasztro, lifestyle, wellness, superfood – ha pedig ezek még a fenntarthatósággal is összeegyeztethetők, az már csak hab a tortán.
Online szerkesztő. 2023 ősze óta a magyarmezogazdasag.hu munkatársa – nem sokkal azután csatlakozott, hogy befejezte kommunikáció-és médiatudomány szakos egyetemi tanulmányait, angol nyelven. Magazin újságírást tanult a MÚOSZ-nál, meggyőződése, hogy „a vesszők életet menthetnek”, kevés fájdalmasabb látványt tud elképzelni egy helyesírási hibánál. Oda van mindenért, ami gasztro, lifestyle, wellness, superfood – ha pedig ezek még a fenntarthatósággal is összeegyeztethetők, az már csak hab a tortán.