0,00 HUF

Nincsenek termékek a kosárban.

2025. augusztus 19.

Panyolium, az ínyencek ízvilága

Európa szívében, Magyarország észak-keleti sarkában van egy különleges térség, ahol három folyó ölelésében bőséges termést adnak az úgynevezett „ártéri dzsungelgyümölcsösök”.
Nemtudom szilvalekvár

Folyamatosan képzik magukat, ennek az egyik része az, hogy ha idejük engedi „tanulmányi utakat” szerveznek maguknak. Élelmiszeripari vásárokat éppúgy felkeresnek, mint külföldi könyvtárakat. Számos remek ötletet, prémium terméket előállító manufaktúrát láttak már. A fáradhatatlan munkának köszönhetően a Panyolium termékek száma az elmúlt pár évben jócskán kibővült, hiszen a céljuk nem a volumen növelése, hanem a termékpaletta bővítése. Mindezt úgy teszik, hogy a minőség egyenletesen magas színvonalú maradjon. Több helybeli lakosnak tudnak folyamatosan munkát biztosítani, a létszám időszakosan emelkedik az alkalmi munkavállalókkal. Mórucz István és felesége tervei között sok minden szerepel. Elárulták, a zsidó gasztronómiában a panyolai szilvalekvár a II. világháború előtt nagyon fontos alapanyag volt.

– Nagy örömünkre a kóser lekvárunk nem is oly rég éppen Izraelben debütált, és szeretnénk ezeket a kapcsolatokat más országokra is kiterjeszteni.

Hozzátették: soha nem hagynák el a szülőföldjüket. Mindkettőjüket inspirálják a térség természeti kincsei, a három folyó nyugalma, s azok a termékek, melyek mindennek köszönhetően rendszeresen kikerülnek a kezeik közül.

– Nagyon sok helyen járunk a világban, de itt vannak a gyökereink, mindig is ide fogunk visszatérni, és ezt a szemléletet szeretnék átadni a gyermekünknek is – jegyezte meg Mórucz István.

Forrás: Magyar Mezőgazdaság

Szaklap, amelyben a cikk megjelent:

Magyar Mezőgazdaság