0,00 HUF

Nincsenek termékek a kosárban.

2025. augusztus 20.

A címkén túl: 4 egészségesnek hitt étel, mely valójában többet árt, mint használ

Manapság élelmiszergyártók ezrei kínálják portékáikat, okos marketinggel hátuk mögött, ám sokszor annál kevesebb tudományos háttérrel. Nem csoda, hogy gyakran még a leginkább egészségtudatos vásárlókban is felmerül a kérdés: mit válasszak a polcról?

 Instant zabkása

Kezdjünk gyanakodni, ha az általunk is könnyen elkészíthető ételeket egészségesnek álcázott címkékkel, instant megoldásként zacskóban árulják. Erre jó példa a zabkása, mely sokak által kedvelt, könnyű, gyors és tápláló reggeli finomság. Elkészítése ráadásul nem is vesz sok időt igénybe, így hát felesleges instant változatáért nyúlni. Ezek ugyanis

rengeteg hozzáadott cukrot tartalmaznak, egyes márkáké még ízfokozókban is hemzsegnek.

zabkása főzés

Üveges salátaöntet

Színes, vitamindús és nem utolsó sorban ízletes salátákat készíthetünk otthon – akkor miért is tennénk máshogy az öntet kapcsán? A bolti, üveges vagy poralapú dresszingek kalóriatartalma rendkívül magas. Ráadásul könnyen túlzásba is vihetjük őket és egy szempillantás alatt üres kalóriák sokaságát locsolhatjuk zöldségeinkre. Az előre elkészített salátaöntetek hosszú szavatossági idejét tartósítószerekkel érik el, emellett

sűrítőanyagokat, ízfokozókat is bőven tartalmaznak.

Dr Mosley azt javasolja, helyette inkább keverjünk össze egy kis olívaolajat vagy balzsamecetet citrommal, fűszerekkel, hogy a saláta minden alapanyaga támogassa egészségünket.

salátaöntet

Forrás: magyarmezogazdasag.hu/ mirror.co.uk

Magazin ajánló:

·Nyull Fanni
·Nyull Fanni
Online szerkesztő. 2023 ősze óta a magyarmezogazdasag.hu munkatársa – nem sokkal azután csatlakozott, hogy befejezte kommunikáció-és médiatudomány szakos egyetemi tanulmányait, angol nyelven. Magazin újságírást tanult a MÚOSZ-nál, meggyőződése, hogy „a vesszők életet menthetnek”, kevés fájdalmasabb látványt tud elképzelni egy helyesírási hibánál. Odavan mindenért, ami gasztro, lifestyle, wellness, superfood – ha pedig ezek még a fenntarthatósággal is összeegyeztethetők, az már csak hab a tortán.
Online szerkesztő. 2023 ősze óta a magyarmezogazdasag.hu munkatársa – nem sokkal azután csatlakozott, hogy befejezte kommunikáció-és médiatudomány szakos egyetemi tanulmányait, angol nyelven. Magazin újságírást tanult a MÚOSZ-nál, meggyőződése, hogy „a vesszők életet menthetnek”, kevés fájdalmasabb látványt tud elképzelni egy helyesírási hibánál. Odavan mindenért, ami gasztro, lifestyle, wellness, superfood – ha pedig ezek még a fenntarthatósággal is összeegyeztethetők, az már csak hab a tortán.