0,00 HUF

Nincsenek termékek a kosárban.

2024. június 21.

Kutatás, kezelés és fejlesztés

Az MKA összefogja a magyar kert­örökség kutatására, kezelésére és fejlesztésére vonatkozó kezdeményezéseket, szerepet vállal ezek megvalósításában - hangzott el többek között a zöldszakma közelmúltbeli konferenciáján.

Legyen ismertebb

Az MKA különböző kiadványok megjelentetését támogatja, hiszen a magyar kertörökségnek nincsen nyomtatott irodalma sem magyar, sem angol nyelven, ezért minden kezdeményezést támogatnak.

Megjelent a Mőcsényi Mihály Kertművészeti és Kerttörténeti Konferenciák anyagát bemutató tudományos igényű kötet magyar és angol nyelven. Szeretnének a magyar kertörökség jeles alkotásairól fotóarchívumot is létrehozni.

Ahhoz, hogy társadalmilag ismertebb legyen a szakma, szerepelni kell a közösségi médiában is, emelte ki az előadó, melynek érdekében az alapítvány sajtóreferense mindent megtesz. Nem a szakmai, hanem a tágabb közönséget szeretnék megszólítani, felhívni a figyelmet a kertörökség ügyére. Az MKA pályázott egy olyan tízrészes filmsorozatra, mely magáról a kertörökségről szól, a kert, a táj, a természet és az ember kapcsolatával foglalkozik. A forgatások már megkezdődtek, remélhetőleg szeptemberben bemutatják a filmet.

Április 17–18. között A kertörökség a turizmusban, turizmus a kertben címmel szerveznek nemzetközi konferenciát Budapesten.

Az őszi Mőcsényi Mihály-konferenciát pedig a fertődi Esterházy-kastélyban tartják, témája József nádor kora lesz, amihez várják azokat, akik ebben a témában akár a dendrológia, akár a kertművészet terén jártasak.
virág
Illusztráció

Ez is érdekelheti:

Óriási kincs van a kezünkben

Budafa, ahol nem csak a zalai agyag marasztal

Forrás: Kertészet és Szőlészet

Szaklap, amelyben a cikk megjelent:

Magazin ajánló: