0,00 HUF

Nincsenek termékek a kosárban.

2024. október 12.

Huevos fritos, a spanyol tükörtojás – ha egyszer megkóstolja, már csak így enné

A tojás ezerarcú alapanyag: főzhetjük, süthetjük, hamarosan pedig még pirosra is festhetjük. Olajon sütve, a tükörtojás mediterrán módon készült verziójával ráadásul még változatosságot is csempészhetünk reggeli étkezésünkbe.

Ha még különlegesebbre vágyna

Az igazi kulináris kalandorok süthetnek mellé még hagyományos spanyol kolbászt, azaz chorizot is. Ám ehhez már érdemes kevesebb olajat használni, hiszen így is zsírban gazdag ételről van szó.

tükörtojás

Ha pedig több ideje is van alkotni a konyhában, próbálja ki a spanyol tükörtojást fokhagymával, azaz a huevos fritos con ajos-t. A Spain on a Fork receptje alapján vágjon közepesen vastag fokhagymaszeleteket, először azokat kezdje sütni az olíva olajon. Ehhez rövid idő is elég, ne süsse sokáig őket, mert akkor keserűek lesznek.

Amikor már barnás színűek a hagymaszeletek, tegye a serpenyőbe a tojást, a fokhagymákat pedig a tetejére.

Friss petrezselyemmel tálalva a legfinomabb.

tükörtojás

Forrás: magyarmezogazdasag.hu/ cubbyathome.com

Magazin ajánló: