0,00 HUF

Nincsenek termékek a kosárban.

2025. augusztus 19.

Csinálja ezt a kenyérrel, hogy biztosan friss és ropogós maradjon

Legyen szó házi készítésű kenyérről vagy kézműves cipóról, minél frissebb, annál jóízűbben falatozzuk. De hogyan őrizzük meg minél tovább a pékáru legjobb formáját?

Ne szeletelje

A frissesség érdekében csak közvetlenül fogyasztás előtt vágja fel kenyerét, semmiképp se tárolja szeletelve. Így ugyanis elkerülheti, hogy feleslegesen érintkezzen a levegővel és annak nedvességtartalmával.

kenyér

Kenyértartó

Érdemes beszerezni egy kenyértartót, mivel annak kialakítása biztosítja, hogy a kenyér sötét, hűvös, de jól szellőző közegben legyen.

Helyettesíthető ideiglenesen akár kerámiaedénnyel, abban is egészen jól tud áramlani a levegő.

Műanyag helyett papír

kenyér

Semmiképp ne tárolja műanyag zacskóban a pékárut, mivel az magába zárja a nedvességet, táptalajt biztosítva a penészgombáknak.

Helyette tegye inkább papírtasakba, az ugyanis felszívja a felesleges nedvességet és a levegő is jól tud keringeni benne. Még jobb, ha pamutzsákban tárolja, hiszen az fenntarthatóság szempontjából is plusz pontot érdemel.

Konyharuha

Ha az előbbiekből egyik sincs otthon, csomagolja a kenyeret tiszta konyharuhába.

baguette

Ne érje fény

Bármiben is tárolja, fontos, hogy ne legyen kitéve közvetlen napsütésnek, hőnek. Ezektől ugyanis a pékáru könnyen kiszáradhat.

Forrás: magyarmezogazdasag.hu/ fooddrinklife.com

Magazin ajánló:

·Nyull Fanni
·Nyull Fanni
Online szerkesztő. 2023 ősze óta a magyarmezogazdasag.hu munkatársa – nem sokkal azután csatlakozott, hogy befejezte kommunikáció-és médiatudomány szakos egyetemi tanulmányait, angol nyelven. Magazin újságírást tanult a MÚOSZ-nál, meggyőződése, hogy „a vesszők életet menthetnek”, kevés fájdalmasabb látványt tud elképzelni egy helyesírási hibánál. Odavan mindenért, ami gasztro, lifestyle, wellness, superfood – ha pedig ezek még a fenntarthatósággal is összeegyeztethetők, az már csak hab a tortán.
Online szerkesztő. 2023 ősze óta a magyarmezogazdasag.hu munkatársa – nem sokkal azután csatlakozott, hogy befejezte kommunikáció-és médiatudomány szakos egyetemi tanulmányait, angol nyelven. Magazin újságírást tanult a MÚOSZ-nál, meggyőződése, hogy „a vesszők életet menthetnek”, kevés fájdalmasabb látványt tud elképzelni egy helyesírási hibánál. Odavan mindenért, ami gasztro, lifestyle, wellness, superfood – ha pedig ezek még a fenntarthatósággal is összeegyeztethetők, az már csak hab a tortán.