0,00 HUF

Nincsenek termékek a kosárban.

2024. május 29.

5 tipp, ami segít megvédeni macskájától a bútorokat

Puhák, bújósak és elragadóak – a macskarajongók legtöbbször így nyilatkoznak kedvenceikről. Ám előfordul, hogy az édes szőrpamacsok otthonunk legnagyobb ellenségeivé válnak.

A magyar háztartásokban jelenleg összesen 2 és félmillió macska él. Ők jóval szerencsésebbek, mint 9 millió kóbor társuk, akik sajnos nem részesülnek a házikedvenceknek járó törődésből. A macskák talán azért is örvendenek ekkora népszerűségnek, mivel tartásuk sokak szerint kevesebb időbefektetést igényel, mint a kutyáké, hiszen ők nem igénylik a rendszeres sétát. Ugyanakkor, mivel az „ember legjobb barátjánal” kevésbé fogékonyak a tanulásra, sokan tanácstalanok, hogyan tudnák megzabolázni a szőrös rosszaságot.

macska

Az alábbiakban 5 tippet osztunk meg a Petmojo listája alapján, arra az esetre, ha kedvencünkből előbújna a kisördög és úgy döntene, megtizedeli lakásunk bútorállományát.

Vágja le a karmait macskák

Manapság szinte bevett szokássá vált a macskák karmainak műtéti úton való teljes eltávolítása. Hiszen ha nincs karma, nem tud mivel kaparni, ez nem is lenne nagy áldozat – gondolja a laikus gazda. Ám fontos tudni, hogy a procedúrát számos állatvédelmi szerv elítélte, köztük a PETA is, Angliában pedig be is tiltották.

A szakértők figyelmeztetnek, a karomtalanító műtét rendkívül traumatikus eljárás a macskák életében, mely nagy fájdalmat vonhat magával.

A tünet ráadásul nem csak a mancsoknál jelentkezhet, átterjedhet a kisállat hátára is. A fertőzés és a szövetelhalás mellett a műtét macskánk viselkedésére is rányomhatja a bélyeget, számos négylábú személyisége vált már agresszívvé utána.

A cica egészsége érdekében végezzünk ehelyett rendszeres karomvágást. Ez sem az állatok kedvence, ugyanakkor biztonságos és praktikus megoldás, mellyel meghosszabbíthatja bútorai életét.

A következő látogatáskor kérje állatorvos segítségét a megfelelő technika gyakorlati elsajátításához!

macska

Forrás: magyarmezogazdasag.hu/petmojo.com

Magazin ajánló: