0,00 HUF

Nincsenek termékek a kosárban.

2024. május 25.

Tovább friss marad benne a zöldség

Az egészséges nassolnivalók és a salátafogyasztás növekvő népszerűségének köszönhetően a miniuborka továbbra is keresett termék a fogyasztók körében.

Az amerikai Hazel csomagolóanyag-gyártó vállalat a bogyós gyümölcsök csomagolásában már évek óta sikerrel használt, szabadalmaztatott Breatheway Temperature Switch Technology® membránját alapul véve, kimondottan a miniuborka csomagolásának fejlesztésébe kezdett.

Az ezzel a membránnal ellátott visszazárható zacskók ugyanis védelmet nyújtanak a hőmérsékletingadozásra érzékeny uborka számára.
uborka zöldség snack egészség élelmiszer
Illusztráció

A szállítás és értékesítés során gyakori, hogy megszakad a hűtőlánc, ezért a szén-dioxid-szint megemelkedik, ami csökkenti az uborka pulton tarthatósági idejét. Ha a CO2 szintje a csomagoláson belül meghaladja az optimális koncentrációt, a Breatheway- membrán aktívan „kilélegzi” a felesleget és „belélegzi” a termék frissen tartásához szükséges mennyiségű oxigént. Így akadályozza meg a minőségromlást szállítás közben és a boltok polcain. A páramentesítő technológiával is ellátott visszazárható zacskókban ezenkívül a páralecsapódás is kisebb. Jelenleg Észak-Amerikában forgalmazzák ezeket a speciálisan miniuborkára tervezett zárható zacskókat, de érdeklődés mutatkozik irántuk Európából, a Közel-Keletről és Afrikából is.

Forrás: Kertészet és Szőlészet/freshplaza.com

Szaklap, amelyben a cikk megjelent: