0,00 HUF

Nincsenek termékek a kosárban.

2024. június 14.

Ezeket egye most: 4 szezonális élelmiszer, hogy csökkenthesse a gyulladást

A szervezet gyulladásos folyamatainak mérséklése egész évben feladatunk, nem beszélve a környezetvédelemről. Ezzel a 4 élelmiszerrel egyszerre kedvez egészségének és a bolygónak is!

Amennyiben túl sok feldolgozott, transzzsírokkal megspékelt, valóságos szénhidrátbombát fogyasztunk, szervezetünkben egy idő után elkerülhetetlenül nő a gyulladás mértéke. Ez mindenképp kerülendő, hiszen az immun- és a bélrendszerre éppúgy rosszul hat, növeli az elhízás kockázatát, sőt, még az olyan betegségek rizikóját is, mint a rák. Az egészséges, szezonális termékek előnyei pedig nem csak minket, de még a Földet is érintik:

a növények frissebb, zamatosabb ízvilága mellett jóval fenntarthatóbb fogyasztásuk is.

Az alábbiakban a SheFinds életmódportáljának dietetikusának listája alapján osztjuk meg azt az 5 gyulladáscsökkentő élelmiszert, melyet most érdemes a leginkább fogyasztani.

Szamóca

szamóca smoothie

A szamóca olyan szezonális gyümölcs, mely tele van rostokkal, antioxidánsokkal, vitaminokkal – már emiatt is piros pontot érdemel emésztőrendszerünktől. Sőt, még prebiotikumokban is gazdag, melyek hasznosak a bélrendszer jótékony baktériumai számára.

A gyulladáscsökkentés alappillére pedig nem más, mint az egészséges emésztőrendszer.

Áfonya

áfonya

Újabb bogyós gyümölcs, melyet most érdemes frissen fogyasztani, ráadásul hazánkban is termesztik egy-két helyen. A kék áfonyaszemek telis-tele vannak antioxidánsokkal, vitaminokkal, élelmi rostokkal.

Emellett antocianin nevű vegyületeket is tartalmaznak, melyek segítenek csökkenteni a szív-és érrendszeri valamint a cukorbetegség kockázatát.

Az áfonya jó hatással van az anyagcsere folyamatokra is, melyek kulcsfontosságúak súlyvesztés és gyulladáscsökkentés szempontjából. Igazi szuperélelmiszer!

Forrás: magyarmezogazdasag.hu/shefinds.com

Magazin ajánló: