0,00 HUF

Nincsenek termékek a kosárban.

2025. június 19.

Ezeket egye most: 4 szezonális élelmiszer, hogy csökkenthesse a gyulladást

A szervezet gyulladásos folyamatainak mérséklése egész évben feladatunk, nem beszélve a környezetvédelemről. Ezzel a 4 élelmiszerrel egyszerre kedvez egészségének és a bolygónak is!

Amennyiben túl sok feldolgozott, transzzsírokkal megspékelt, valóságos szénhidrátbombát fogyasztunk, szervezetünkben egy idő után elkerülhetetlenül nő a gyulladás mértéke. Ez mindenképp kerülendő, hiszen az immun- és a bélrendszerre éppúgy rosszul hat, növeli az elhízás kockázatát, sőt, még az olyan betegségek rizikóját is, mint a rák. Az egészséges, szezonális termékek előnyei pedig nem csak minket, de még a Földet is érintik:

a növények frissebb, zamatosabb ízvilága mellett jóval fenntarthatóbb fogyasztásuk is.

Az alábbiakban a SheFinds életmódportáljának dietetikusának listája alapján osztjuk meg azt az 5 gyulladáscsökkentő élelmiszert, melyet most érdemes a leginkább fogyasztani.

Szamóca

szamóca smoothie

A szamóca olyan szezonális gyümölcs, mely tele van rostokkal, antioxidánsokkal, vitaminokkal – már emiatt is piros pontot érdemel emésztőrendszerünktől. Sőt, még prebiotikumokban is gazdag, melyek hasznosak a bélrendszer jótékony baktériumai számára.

A gyulladáscsökkentés alappillére pedig nem más, mint az egészséges emésztőrendszer.

Áfonya

áfonya

Újabb bogyós gyümölcs, melyet most érdemes frissen fogyasztani, ráadásul hazánkban is termesztik egy-két helyen. A kék áfonyaszemek telis-tele vannak antioxidánsokkal, vitaminokkal, élelmi rostokkal.

Emellett antocianin nevű vegyületeket is tartalmaznak, melyek segítenek csökkenteni a szív-és érrendszeri valamint a cukorbetegség kockázatát.

Az áfonya jó hatással van az anyagcsere folyamatokra is, melyek kulcsfontosságúak súlyvesztés és gyulladáscsökkentés szempontjából. Igazi szuperélelmiszer!

Forrás: magyarmezogazdasag.hu/shefinds.com

Magazin ajánló:

·Nyull Fanni
·Nyull Fanni
Online szerkesztő. 2023 ősze óta a magyarmezogazdasag.hu munkatársa – nem sokkal azután csatlakozott, hogy befejezte kommunikáció-és médiatudomány szakos egyetemi tanulmányait, angol nyelven. Magazin újságírást tanult a MÚOSZ-nál, meggyőződése, hogy „a vesszők életet menthetnek”, kevés fájdalmasabb látványt tud elképzelni egy helyesírási hibánál. Odavan mindenért, ami gasztro, lifestyle, wellness, superfood – ha pedig ezek még a fenntarthatósággal is összeegyeztethetők, az már csak hab a tortán.
Online szerkesztő. 2023 ősze óta a magyarmezogazdasag.hu munkatársa – nem sokkal azután csatlakozott, hogy befejezte kommunikáció-és médiatudomány szakos egyetemi tanulmányait, angol nyelven. Magazin újságírást tanult a MÚOSZ-nál, meggyőződése, hogy „a vesszők életet menthetnek”, kevés fájdalmasabb látványt tud elképzelni egy helyesírási hibánál. Odavan mindenért, ami gasztro, lifestyle, wellness, superfood – ha pedig ezek még a fenntarthatósággal is összeegyeztethetők, az már csak hab a tortán.