Amennyiben túl sok feldolgozott, transzzsírokkal megspékelt, valóságos szénhidrátbombát fogyasztunk, szervezetünkben egy idő után elkerülhetetlenül nő a gyulladás mértéke. Ez mindenképp kerülendő, hiszen az immun- és a bélrendszerre éppúgy rosszul hat, növeli az elhízás kockázatát, sőt, még az olyan betegségek rizikóját is, mint a rák. Az egészséges, szezonális termékek előnyei pedig nem csak minket, de még a Földet is érintik:
Az alábbiakban a SheFinds életmódportáljának dietetikusának listája alapján osztjuk meg azt az 5 gyulladáscsökkentő élelmiszert, melyet most érdemes a leginkább fogyasztani.
Szamóca
A szamóca olyan szezonális gyümölcs, mely tele van rostokkal, antioxidánsokkal, vitaminokkal – már emiatt is piros pontot érdemel emésztőrendszerünktől. Sőt, még prebiotikumokban is gazdag, melyek hasznosak a bélrendszer jótékony baktériumai számára.
Áfonya
Újabb bogyós gyümölcs, melyet most érdemes frissen fogyasztani, ráadásul hazánkban is termesztik egy-két helyen. A kék áfonyaszemek telis-tele vannak antioxidánsokkal, vitaminokkal, élelmi rostokkal.
Az áfonya jó hatással van az anyagcsere folyamatokra is, melyek kulcsfontosságúak súlyvesztés és gyulladáscsökkentés szempontjából. Igazi szuperélelmiszer!