Támogatja az immunrendszert
A kókuszdió rendszeres fogyasztása így immunrendszerünkre nézve is előnyös.
Segíthet megelőzni az Alzheimer-kórt
A Nutrient című folyóiratban megjelent tanulmány szerint a kókuszdió közepes szénláncú trigliceridei (MCT-k) segíthetik megelőzni az Alzheimer-kór és az ahhoz hasonló kognitív betegségek kialakulását.
Ragyogóvá varázsolja a hajat és a bőr
Végül, de nem utolsó sorban, a kókuszdió szépészeti előnyeiről se feledkezzünk meg. A benne található zsírsavak hidratáló, tápláló hatást fejtenek ki hajunkra és bőrünkre egyaránt.
Így fogyasszuk
Ha egészségünket szeretnénk támogatni, felejtsük el a kókuszos csokoládét és a kókuszszirupos koktélokat! Fontos, hogy mindig cukrozatlan kókuszreszeléket vagy chipset válasszunk. Bármelyiket is használjuk, szórhatjuk zabkására, házi túrókrémre vagy chia pudingra is. Utóbbit kókusztejjel is készíthetjük, tetején bogyós gyümölcsökkel, extra kókuszdióval megszórva.
Figyeljünk viszont oda, hogy ne vigyük túlzásba fogyasztását, hiszen azzal túlzott mennyiségű kalóriához és zsírhoz juttatjuk szervezetünket!
Ez is érdekelheti: