0,00 HUF

Nincsenek termékek a kosárban.

2025. szeptember 10.

Szívbarát és még az emésztést is segíti: 8 érvünk is van a kókuszdió mellett

Az egzotikus finomság közkedvelt ital- és ételalapanyag. De vajon hogyan hat szervezetünkre?

Támogatja az immunrendszert

kókuszdió

A már említett laurinsav antibakteriális, antivirális hatást is kifejt, ezáltal segítve szervezetünket, hogy hatékonyan megküzdhessen a betegségekkel.

A kókuszdió rendszeres fogyasztása így immunrendszerünkre nézve is előnyös.

Segíthet megelőzni az Alzheimer-kórt

A Nutrient című folyóiratban megjelent tanulmány szerint a kókuszdió közepes szénláncú trigliceridei (MCT-k) segíthetik megelőzni az Alzheimer-kór és az ahhoz hasonló kognitív betegségek kialakulását.

Ragyogóvá varázsolja a hajat és a bőr

kókuszzsír

Végül, de nem utolsó sorban, a kókuszdió szépészeti előnyeiről se feledkezzünk meg. A benne található zsírsavak hidratáló, tápláló hatást fejtenek ki hajunkra és bőrünkre egyaránt.

Néhányan a kókuszzsír külső felhasználására esküsznek, ám belsőleg is hatékonyan táplálhatjuk a száraz területeket kókuszdió evéssel.

Így fogyasszuk

Ha egészségünket szeretnénk támogatni, felejtsük el a kókuszos csokoládét és a kókuszszirupos koktélokat! Fontos, hogy mindig cukrozatlan kókuszreszeléket vagy chipset válasszunk. Bármelyiket is használjuk, szórhatjuk zabkására, házi túrókrémre vagy chia pudingra is. Utóbbit kókusztejjel is készíthetjük, tetején bogyós gyümölcsökkel, extra kókuszdióval megszórva.

Smoothieba vagy smoothie bowl-ra is hinthetjük, egészséges kekszet, granolát is süthetünk kókuszdióval.

Figyeljünk viszont oda, hogy ne vigyük túlzásba fogyasztását, hiszen azzal túlzott mennyiségű kalóriához és zsírhoz juttatjuk szervezetünket!

Ez is érdekelheti:

Hosszú élet és a kék zónák sztárzöldségei

Így használja a fügelevelet, ezt az igazi kulináris kincset

Forrás: magyarmezogazdasag.hu/healthshots.com

Magazin ajánló:

·Nyull Fanni
·Nyull Fanni
Online szerkesztő. 2023 ősze óta a magyarmezogazdasag.hu munkatársa – nem sokkal azután csatlakozott, hogy befejezte kommunikáció-és médiatudomány szakos egyetemi tanulmányait, angol nyelven. Magazin újságírást tanult a MÚOSZ-nál, meggyőződése, hogy „a vesszők életet menthetnek”, kevés fájdalmasabb látványt tud elképzelni egy helyesírási hibánál. Odavan mindenért, ami gasztro, lifestyle, wellness, superfood – ha pedig ezek még a fenntarthatósággal is összeegyeztethetők, az már csak hab a tortán.
Online szerkesztő. 2023 ősze óta a magyarmezogazdasag.hu munkatársa – nem sokkal azután csatlakozott, hogy befejezte kommunikáció-és médiatudomány szakos egyetemi tanulmányait, angol nyelven. Magazin újságírást tanult a MÚOSZ-nál, meggyőződése, hogy „a vesszők életet menthetnek”, kevés fájdalmasabb látványt tud elképzelni egy helyesírási hibánál. Odavan mindenért, ami gasztro, lifestyle, wellness, superfood – ha pedig ezek még a fenntarthatósággal is összeegyeztethetők, az már csak hab a tortán.