Az ötlettel mérsékelhető a pazarlás is, ugyanis csak a kakaóbab külső héjrétege az, amiről a cikkben nem volt szó. Az viszont már régóta hasznosítható üzemanyagként, illetve kiválóan komposztálható is.

A termesztőknek szükséges a szárításhoz alkalmas infrastruktúra kialakítása is, tehát a csokoládégyártás új módszerének elterjedése még csak elméletben zajlik.
Nem sokkal marad ez alatt az Amerikai Egyesült Államok valamint Németország. A magyarok ennyire nem rajonganak a csokoládéért: csak 3,3 kg-ot fogyasztunk el belőle egy évben, de így is bőven felülmúljuk a sereghajtó Kínát. A hazai polcokon egyébként a csoki ára az elmúlt évben több mint 10%-kal nőtt, aminek köze lehet a cukor több mint 30%-os áremelkedésének. Ugye, hogy már csak ezért is jobb lenne a csokit cukor nélkül élvezni?
Ez is érdekelheti: