Mi is az a fehércsokoládé?
Sokan azt gondolják, a fehércsokoládét valójában nem is nevezhetjük csokoládénak. Ám azt már kevesen tudják, hogyan is készül. A fehér édességet tej, cukor és kakaóvaj hozzáadásával készítik – írja a USA Today. A kakaóvaj nem más, mint az az összetevő, mely a kakaóbab zsírtartalmát teszi ki. Ameddig a tej- és étcsokoládék egyaránt tartalmazzák a kakaóbabot és a kakaóvajat is, addig a fehércsokiban csak az utóbbi van jelen.
Csokoládé egyáltalán?
Arról, hogy a fehércsokoládé esetében indokolt-e a csokoládé megnevezés, sokan vitatkoznak. Habár nincs jellegzetes csokoládé íze,

Ám vigyázzunk: Az Egyesült Államok Élelmiszer- és Gyógyszerügyi Hivatala iránymutatása alapján
A silányabb minőségű édességek esetében ez gyakran nem teljesül.
Csokoládé, eltérő elkészítéssel
A csokoládékészítés első lépése a kakaóbab leszüretelése, melyet fermentálásuk követ. Erre azért van szükség, hogy könnyebben leváljon a bab héja, ezáltal pedig minél jobban érvényesülhessen az íze. Majd kiszárítják, ezután pedig pörkölik. Ezt követi a „finomítási folyamat”, mely során a csokoládé anyaga különválik a kakaóvajtól. Innentől a fehércsoki készítése jelentősen eltér a többiétől, hiszen a tej- és étcsokoládé gyártásával ellentétben már csak a kakaóvajat hasznosítsák.
A jó minőségű étcsokoládé tartalmazza a szervezet számára elengedhetetlen vasat, sőt, mértékletes fogyasztása egyéb módon is támogatja egészségünket. Így hát a legtöbb szakember tiltás helyett inkább javasolja, hogy kis mennyiségben, mértékkel ugyan, de bátran együk a fekete édességet. A fehércsokoládé fogyasztása már nem jár az említett előnyökkel, hiszen
Sőt, az édesség fehér verziója jóval magasabb arányban tartalmaz cukrot és zsírt, mint a másik kettő.
Akkor mire is jó a fehércsokoládé?
Tökéletesen kombinálható kekszben makadámdióval, készíthetünk belőle akár forró csokoládé italt. A fehércsokiba mártott eper nem csak finom, de nagyon mutatós is.
Még több a témában: