0,00 HUF

Nincsenek termékek a kosárban.

2025. március 27.

Kukorica air fryerben: így lesz a legegyszerűbben a legfinomabb

Ki ne imádna sóval meghintett, édes szemeket majszolgatni a kukoricacsőről? Ha pedig nyitott vagy az újdonságokra, legközelebb készítsd el ezt a különleges, air fryeres verziót is!

A főtt kukorica már régóta előkelő helyet foglal el a strandok büfékínálatában. A legjobb benne, hogy nyári hétköznapokon is könnyen elkészíthető, pénztárcabarát snack, melyet otthon is élvezhetünk. Bár a kukorica tökéletes elkészítéséről megoszlanak a vélemények, az tény és való, hogy a legjobb csövek megtalálása kulcsszerepet játszik benne.

Ha pedig ezek megvannak, nem is kell a főzéshez ragaszkodnunk: a kukorica sütőben, grillen, vagy akár air fryerben is készülhet.
kukorica
Fotó: Freepik

Az alábbiakban az Eat This gasztroportál izgalmas kukoricareceptjét osztjuk meg, mellyel a következő kerti partin elkápráztathatod vendégeidet. Vagy akár egy könnyű vacsora részeként is elkészítheted – ne csodálkozz, ha ezután már csak így fogod kívánni.

Hozzávalók

  • Csemegekukorica
  • Olíva olaj vagy olvasztott vaj
  • Só, bors
  • Fokhagyma só, őrölt paprika, egyéb fűszerek ízlés szerint
kukorica
Fotó: Freepik

Így készül a tökéletes kukorica air fryerben

Az air fryert előmelegítjük 200 °C-ra. Ezután a kukoricacsöveket megkenjük olívaolajjal vagy olvasztott vajjal, így azok kívül roppanósak és egyenletesen átsültek lesznek. A csöveket meghintjük választott fűszereinkkel, majd forró levegős fritőzbe helyezzük őket. Fontos, hogy ne pakoljuk egymásra őket, illetve valószínűleg nem fog egyben beférni a kukorica, célszerű kettévágni. 12-15 percig süssük, félidőnél fordítsuk meg őket.

Ha készen vannak, külsejük aranybarnára pirul. Kenhetünk rájuk még egy kis olajat vagy vajat, plusz fűszereket is: kakukkfüvet, rozmaringot, chilit. Sőt, facsarhatunk rájuk pár csepp citromot vagy feldobhatjuk reszelt sajttal is a kukoricát – parmezánnal a legjobb!
kukorica
Fotó: Freepik
Forrás: magyarmezogazdasag.hu/eatthis.com

Magazin ajánló:

·Nyull Fanni
·Nyull Fanni
Online szerkesztő. 2023 ősze óta a magyarmezogazdasag.hu munkatársa – nem sokkal azután csatlakozott, hogy befejezte kommunikáció-és médiatudomány szakos egyetemi tanulmányait, angol nyelven. Magazin újságírást tanult a MÚOSZ-nál, meggyőződése, hogy „a vesszők életet menthetnek”, kevés fájdalmasabb látványt tud elképzelni egy helyesírási hibánál. Oda van mindenért, ami gasztro, lifestyle, wellness, superfood – ha pedig ezek még a fenntarthatósággal is összeegyeztethetők, az már csak hab a tortán.
Online szerkesztő. 2023 ősze óta a magyarmezogazdasag.hu munkatársa – nem sokkal azután csatlakozott, hogy befejezte kommunikáció-és médiatudomány szakos egyetemi tanulmányait, angol nyelven. Magazin újságírást tanult a MÚOSZ-nál, meggyőződése, hogy „a vesszők életet menthetnek”, kevés fájdalmasabb látványt tud elképzelni egy helyesírási hibánál. Oda van mindenért, ami gasztro, lifestyle, wellness, superfood – ha pedig ezek még a fenntarthatósággal is összeegyeztethetők, az már csak hab a tortán.