A főtt kukorica már régóta előkelő helyet foglal el a strandok büfékínálatában. A legjobb benne, hogy nyári hétköznapokon is könnyen elkészíthető, pénztárcabarát snack, melyet otthon is élvezhetünk. Bár a kukorica tökéletes elkészítéséről megoszlanak a vélemények, az tény és való, hogy a legjobb csövek megtalálása kulcsszerepet játszik benne.

Az alábbiakban az Eat This gasztroportál izgalmas kukoricareceptjét osztjuk meg, mellyel a következő kerti partin elkápráztathatod vendégeidet. Vagy akár egy könnyű vacsora részeként is elkészítheted – ne csodálkozz, ha ezután már csak így fogod kívánni.
Hozzávalók
- Csemegekukorica
- Olíva olaj vagy olvasztott vaj
- Só, bors
- Fokhagyma só, őrölt paprika, egyéb fűszerek ízlés szerint

Így készül a tökéletes kukorica air fryerben
Az air fryert előmelegítjük 200 °C-ra. Ezután a kukoricacsöveket megkenjük olívaolajjal vagy olvasztott vajjal, így azok kívül roppanósak és egyenletesen átsültek lesznek. A csöveket meghintjük választott fűszereinkkel, majd forró levegős fritőzbe helyezzük őket. Fontos, hogy ne pakoljuk egymásra őket, illetve valószínűleg nem fog egyben beférni a kukorica, célszerű kettévágni. 12-15 percig süssük, félidőnél fordítsuk meg őket.
