Elég könnyű beleesni abba a csapdába, hogy készételeket rendeljünk ebéd gyanánt a munkahelyünkre. Jó, ha tudjuk, hogy ezek legtöbbször sok telített zsírt, sót és cukrot tartalmaznak, valamint, hogy az ottani konyhákon nem feltétlenül a legjobb minőségű alapanyagokból főznek.

Az ebéd elkészítésekor koncentráljon arra, hogy az megfelelő mennyiségű fehérjét tartalmazzon: legyen benne váltakozva hús, hal, tojás, tejtermékek, bab és egyéb hüvelyesek. Figyeljen a kiegyensúlyozott rostbevitelre, ezért válasszon teljes kiőrlésű rizst, tésztát és kenyeret, valamint sok zöldséget.
Ha ebédre szendvicset szeret leginkább fogyasztani, válasszon magvas vagy rozsos kenyeret, illetve teljes kiőrlésű bagettet, pitát. Hagyja el a vajat és a margarint, hogy a csökkentse az étel zsír- és kalóriatartalmát. Helyettük használjon például zöldségkrémeket! Próbálja ki a füstölt lazacos-avokádós szendvicset rozskenyérből, mely bőven tartalmaz fehérjét és jó zsírokat. Pakolja meg friss vagy grillezett zöldségekkel is a kenyérszeleteket.

Spóroljon időt és pénzt azzal, hogy a maradékokat a lehető legjobban felhasználja – ezek jól kiválthatják a szendvicseket is.
Ezek ugyanis segítenek hosszabb időre jóllakni, csökkentik az étkezés glikémiás értékét, és segítenek fenntartani az energiaszintet. Próbálja ki a tahini, azaz a szezámmag pasztával készült salátaöntetet is!
Kedvezzen szívének, és hetente legalább egyszer fogyasszon halat: válasszon szardíniát, lazacot, pisztrángot, készítsen hozzá alacsony kalóriatartalmú cukkini- és zöldbabsalátát.

Ha édesen szeretné befejezni az étkezést, vagy napközben nassolna valamit, válasszon egészséges desszertet, gyümölcsöt, de kerülje az édes süteményeket, a kekszeket, a csokoládé-féleségeket, kivéve a magas kakaótartalmú étcsokoládét.
Tea és kávé függő? A koffein segít ébernek és koncentráltnak maradni, de ne hagyatkozzon teljes mértékben erre!