Kedvenc nyári ételeink többsége – persze, a friss gyümölcsök kivételével – ultrafeldolgozott, magas kalória- és zsírtartalmú élelmiszer. Az ilyenek pedig fokozzák a szervezet gyulladásos folyamatait, lassítják az anyagcserét, hosszú távon elhízáshoz vezethetnek.
A SheFinds dietetikusának listája alapján megmutatjuk, melyik 6 nyári étel rendszeres fogyasztását kerüld, ha fontos az egészséged. Ahhoz is adunk ötleteket, milyen egészséges alternatívákkal helyettesítheted őket, hogy ne kelljen lemondanod a finom ízekről se.
Grillkolbász
A bolti grillkolbászok egyszerű megoldást kínálnak: kicsomagolás után már mehetnek is a sütőre. Készítésük során már bőven tettek beléjük sót, tartósítószereket, ízfokozókat, telített zsírokat, így már nem igényelnek konyhai mutatványokat. De biztos szükségünk lenne ezekre?
Helyette inkább készítsd el saját magad a grillhúst! Sertéshús helyett válassz szárnyast az alacsonyabb zsírbevitel érdekében. Darált pulykahúsból vagy akár zöldségekből is készülhet fasírt, amit ízlés szerint fűszerezhetsz. Így hozzájárulsz anyagcseréd egészségéhez, és a kalóriabeviteled sem száll el a kertiparti alatt.
Szénsavas üdítő
A szénsavas üdítők magas cukortartalmuk miatt még „veszélyesebbek” nyáron, hiszen ekkor hajlamosabbak vagyunk a szokottnál is többet meginni belőlük. A hozzáadott cukor pedig nem tesz jót sem az anyagcserének, sem a testsúlyszabályozásnak.
Ebben a cikkünkben bemutattuk, melyek a legegészségesebb nyári szomjoltók – készítsd el őket a megfelelő hidratáció és egészséged érdekében!