Fogyni szeretnél? Egész délelőtt energiára vágysz? Sokan vannak így ezzel, ám nem mindenkinek jutna eszébe ezeket vajas kávé segítségével elérni. Pedig egyre többen esküdnek a wellness-őrület legújabb csillagára, a ghee-vel felturbózott kávéra.
Az ajurvédikus orvoslás régóta kedvelt alapanyaga a vaj hevítésével készül, természetesen laktózmentes, használható főzéshez és sütéshez is. Maga a ghee-s kávé a ketogén diéta elveivel is összhangban áll, szénhidráttartalma elenyésző, támogatja a ketózis folyamatát. És hogy miért is tartják annyian csodaszernek, ha kávénkba egy kanál ghee-t teszünk?

A Healthshots életmódportál az alábbi 7 előnyét osztotta meg a vajas kávé fogyasztásának.
Feltölt energiával

A ghee egészséges zsírforrásként látja el szervezetünket energiával, a koffein élénkítő hatásairól pedig nem is kell szót ejtenünk. A Journal of the International Society of Sports Nutrition folyóiratban megjelent tanulmány szerint a zsír és a koffein elegye kiegyensúlyozottan tartja energiaszintünket, hosszan kitart az általa kapott energialöket.
Éberré tesz
Nem csak testileg, de szellemileg is felfrissülhetünk a vajas kávé által. A ghee antioxidánsai ugyanis segítenek megőrizni agyunk, kognitív képességeink egészséges működését. Egy tanulmány szerint az indiai vaj ugyanis védi a neuronokat, és segítségével azt tapasztalhatjuk hosszú távon, hogy koncentráltak, éberek vagyunk.
Eltelít
A Current Developments in Nutrition-ben megjelent tanulmány szerint
