Sültpaprika-krémleves

1 kg kápia jellegű kicsumázott paprikát vágjunk negyedekre, 3 fej vöröshagymát cikkekre, és 2-3 gerezd fokhagymát félbe. Forgassuk össze az egyveleget 2 evőkanál kókuszolajjal és rendezzük el egy kiolajozott tepsiben. Szórjunk rájuk sót és frissen darált borsot. 180 °C-on süssük kb. 50 percig.
Hámozzuk le a paprika héját és tegyük egy lábasba a sült zöldségeket. Öntsük fel 1 liter zöldséglevessel vagy alaplével. Ízesítsük szükség szerint sóval, fehér borssal és turmixoljuk össze. Tálalás előtt keverjünk hozzá 1 evőkanál balzsamecetet. Aki sűrűbb állagot szeretne, 1 evőkanál útifűmaghéjliszt hozzáadásával csalhat egy kicsit. Remek sűrítőanyag, mely mártásokhoz, levesekhez is bátran használható. Munkánk gyümölcse egy csodálatos, narancspiros színű, meglepő ízvilággal bíró, különleges élményt nyújtó leves.
Gesztenyeleves

daraboljunk fel 2 sárgarépát, 1 fehérrépát és 1 zellert. Két evőkanál kókuszolajban pirítsuk néhány percig a zöldségeket.
Ízesítsük sóval, borssal, és miután az alapanyagok megpuhultak, gazdagítsuk fél csésze tejszínnel, majd turmixoljuk simára. Tálaláskor szórjuk meg finomra vágott friss petrezselyemmel.
Krémes gombaleves pirított dióval

Egy marék durvára vágott dióbelet pirítsunk illatosra. 1 evőkanál kókuszolajban futtassunk át 1 apróra vágott mogyoróhagymát. Adjunk hozzá 250 g apró barna csiperkét vékony szeletekre vágva. Ízesítsük kevés sóval, őrölt fekete borssal, icipici kurkumával, és füstölt fűszerpaprikával, majd pároljuk meg. Pirítsuk le, majd hintsünk rá 2 evőkanál lisztet, keverjük el, és öntsük fel 1 liter vízzel. Forraljuk fel, majd miután elzártuk a hőforrást, adjunk hozzá 100 ml növényi főzőkrémet vagy tejszínt. Szervírozzuk porceláncsészékben, pirított diódarabkákkal megszórva.