Levek
A spenót, kelkáposzta, céklalevél, mind pompásan megállják a helyüket a turmixokban, és ne feledkezzünk meg a hüvelyesekről (például fehér bab, földimogyoró) sem, amelyek remek konzisztenciát biztosítanak, miközben a tápanyagtartalmat is növelik. Lényerő segítségével rengeteg zöldség esszenciájához tudunk közvetlenül hozzájutni, ily módon azok is részesülhetnek a zöldségek áldásaiban, akiknek problémát okoznak a rostok.
Levesek
Ki tudna ellenállni egy ízletes, tartalmas, meleg levesnek? Ugye önnek is van legalább egy kedvence? Nem is csoda, hiszen egy annyira változatos fogás, amely bármely étkezésre, bármely évszakra tökéletes.
Burgerek, fasírtok
Gyakorlatilag az összes hüvelyes (babok, lencsék, borsók, csicseriborsó) bevethető ezen a területen. De a nyers, reszelt, vagy a párolt, és aprított zöldségekkel (sárgarépa, cékla, cukkini) is jól járunk.

Bundások
Mártogatósok, pástétomok
Tökéletes hely a zöldségek számára, gondoljunk csak a humuszra, pesztóra, tapenádra, vagy éppen a csatnikra. Rengeteg variációjuk létezik, ezért lényegében saját ízlésünk szerint készíthetjük, cserélhetünk alkotókat, szezonálissá tehetjük.
Tésztahelyettesítők
A zöldségekből készült tészta hamarabb elkészül, minthogy felforrna a víz a hagyományos tészta főzéséhez. Ehetjük nyersen, röviden hőkezelve, esetleg sütve. Fogyaszthatjuk szósszal, mint a normál tésztát, vagy öntettel salátaként. Leggyakrabban spagettit, metéltet készítünk belőlük, de a cukkiniből lehet lasagnelapokat is vágni. Ízük és állaguk a felhasznált zöldségtől függ, készülhet zsengébb cukkiniből, uborkából, céklából, sárgarépából, édesburgonyából.