Spárgakrémleves és baconbe tekert spárga szinte mindannyiunk tavaszi menüjén szerepel: az is lehet, hogy már kezdesz ráunni az ikonikus spárgás fogásokra. Mutatunk 4 új receptet, mellyel kreatívabban használhatod fel a zöldséget, mint valaha.
Roppanós „spárgachips”

Hozzávalók
• spárga
• tojás
• zsemlemorzsa
• citromlé
• só, bors
Elkészítés
Melegítsük elő a sütőt 200 °C fokra, de akár airfryert is használhatunk. Egy tálban összekeverjük a tojást egy kevés citromlével, egy másikba pedig zsemlemorzsát öntünk, amihez sót, borsot adunk ízlés szerint, egy kis fokhagyma granulátum is kerülhet bele. Bepanírozzuk a spárgákat, majd 8-10 percig sütjük őket légkeveréses fokozaton (ha vastagabbak a spárgaszárak, tovább).
Forrás: Running to the Kitchen
Spárgás toast
Hozzávalók

• teljes kiőrlésű kenyér
• spárga
• avokádó
• tojás
• chili
• vaj
• citromlé
Elkészítés
A fejedelmi reggelihez legelőször elkészítjük a spárgát: egy kevés vajon nagyjából 10 percig sütjük serpenyőben. Az avokádóból krémet készítünk, egy villával összetörjük, sózzuk, borsozzuk, hozzáadunk egy kis citromlevet. Ízlés szerint kerülhet bele hagyma, kevés görög joghurt, akár paradicsom is. A tojást megfőzzük vagy buggyantott tojást, esetleg rántottát készítünk belőle, a kenyérszelet(eke)t megpirítjuk.
Ezután ízlés szerint meghintjük chilivel, friss salátával fogyasztjuk.
Forrás: The Peasant’s Daughter
Sajtos spárga

Hozzávalók
• spárga
• parmezán sajt
• olívaolaj
• só, bors
Előmelegítjük a sütőt 200 °C fokra, a spárgaszárakat sütőpapírral bélelt tepsire tesszük. Meglocsoljuk olívaolajjal, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk őket. Nagyjából 12-15 percig sütjük, majd megszórjuk reszelt parmezánnal, és visszatesszük további 2-3 percre a sütőbe. Tálaláskor balzsamecettel is feldobhatjuk.
Baconos-spárgás bulgursaláta

Hozzávalók
• bulgur/kuszkusz
• bacon
• spárga
• újhagyma
A bacont apró darabokra vágjuk, a spárgaszárakat is feldaraboljuk, megsütjük őket egy serpenyőben (pár perc alatt kész van). Elkészítjük a bulgurt vagy a kuszkuszt, hozzáadjuk a zöldséghez és a húshoz, 3-5 percig pirítjuk együtt őket, közben egy fakanállal kevergetjük. Akkor van kész, ha a gabona is szépen megpirult.
Forrás: Running to the Kitchen