0,00 HUF

Nincsenek termékek a kosárban.

2025. augusztus 20.

8 szívbarát snack, amit nyugodtan ehetsz késő este is

Tápláló szívbarát falatok, amelyek egészségesek, laktatóak, és késő este is bátran nassolhatók dietetikusok ajánlásával.

Nincs jobb időpont, mint a jelen, hogy elgondolkodjunk azon, hogyan javíthatjuk szívünk egészségét életmódbeli változtatásokkal, például egészséges táplálkozással, testmozgással és stresszkezeléssel. Ha támogatjuk szívünk egészségét, csökkentjük a szívbetegségek vagy a szív egészségével kapcsolatos diagnózisok kialakulásának valószínűségét.

„Számos kockázati tényező van a szívbetegségek tekintetében. Ezek közül néhányat, például a genetikát és az életkort, nem tudunk befolyásolni” – mondja Heidi McIndoo (MS, RD) regisztrált dietetikus a realsimple.com oldalán.

1. Pattogatott kukorica, okosan fűszerezve

A mikrós verzió helyett a házilag, kevés olíva- vagy repceolajjal elkészített pattogatott kukorica remek alternatíva az esti ropogtatnivalókra. Rostban gazdag, a növényi olajokból pedig jótékony telítetlen zsírokhoz jutsz. Fűszerezd friss vagy szárított fűszernövényekkel – egy csipet só még belefér, csak ne vidd túlzásba!

Fotó: Shelburn , Pixabay

2. Konzerv hal teljes kiőrlésű keksszel

A tonhal vagy lazac konzerv ideális választás, ha valami sósra és laktatóra vágysz este. Omega-3 zsírsavakban gazdag, a teljes kiőrlésű keksz vagy rizssüti pedig extra rostot biztosít. Tipp: keverd natúr görög joghurttal, apróra vágott zellerrel vagy uborkával – így krémes, mégis egészséges snacket kapsz.

3. Csokoládés joghurt friss gyümölccsel

Egy evőkanál cukrozatlan kakaópor, fél csésze natúr görög joghurt és néhány szem málna – már kész is az édes, mégis szívbarát desszert. A flavanolokban gazdag kakaó és az antioxidánsos málna párosa nemcsak finom, hanem támogatja a vérkeringést és csökkenti a vérnyomást is.

„Arra biztatom az embereket, hogy azokra a tényezőkre koncentráljanak, amelyeket befolyásolni tudnak – például arra, hogy mit esznek és mennyire aktívak –, és tegyenek meg mindent, hogy ezeken keresztül minimalizálják a kockázatot.” – Heidi McIndoo

4. Zöldségek és humusz

Ropogós, friss zöldségek mellé tálalt humusz tökéletes választás, ha sós falatokra vágysz. A csicseriborsó és olívaolaj kombinációja telítetlen zsírokat és rostokat biztosít, amelyek csökkenthetik a koleszterinszintet. Márts bele répát, uborkát vagy teljes kiőrlésű kekszet!

Fotó: Chris Tweten , Pixabay

5. Diákcsemege – házilag keverve

Készíts saját diákcsemegéd: keverj össze dióféléket (pl. dió, mandula) egy kevés aszalt gyümölccsel. A diófélékben található omega-3 zsírsavak és az aszalt gyümölcsök rosttartalma együtt hatékonyan csökkenthetik az LDL-koleszterint.

Forrás: realsimple.com

Magazin ajánló: