0,00 HUF

Nincsenek termékek a kosárban.

2025. november 28.

Üvegbe zárt finomságok

Ahogy hűvösödnek a napok, még inkább vágyunk azokra az ízekre, amelyek a nyarat idézik. Ezeket hozza vissza a Kutyori Konyha prémium minőségű, természetes alapanyagú gyümölcs- és zöldségkészítményei, melyek nemcsak finomak, hanem egészségesek is.

Szerző: Rostási Nikolett

A vállalkozás történetét Balla Györgyi, a cég alapítója osztotta meg a Magyar Mezőgazdasággal.

A gyümölcsfeldolgozás náluk családi hagyomány, már Balla Györgyi nagyszülei is a bogyósok termesztéséből éltek. Emlékszik, mikor kisgyermekként magukkal vitték a málnaföldre, szó szerint egy nagy kosárba tették, míg ők dolgoztak. Később a gyümölcsfeldolgozó szakmát választotta, egy közeli üzemben dolgozott, ahol rengeteget tanult. Idővel úgy érezte, van egy olyan vásárlói réteg, akik kisebb mennyiséget, de jobb minőségben kerestek, viszont az ő igényeiket üzemi körülmények között nem tudta kielégíteni.

Fotó: Rostási Nikolett

– Ekkor született meg bennem az elhatározás, hogy belevágok a saját vállalkozásomba. Nem volt egyszerű döntés, sokan óvtak is tőle, de én hittem abban, amit csinálok. Az első évek üzemi bérleményekben teltek, de nem volt állandóság, a telephelyeket sokszor váltani kellett. Aztán 2010-ben sikerült végre Honton, a Kutyor nevű falurészen kialakítani saját gazdaságomat. Innen ered a nevünk: a Kutyori Konyha – mesélte a részleteket Balla Györgyi.

E helyről nőtte ki magát lépésről lépésre a vállalkozás. A gyermekei az első pillanattól részt vettek a munkában, iskola után és hétvégén segítettek neki aprítani a fagyott gyümölcsöt, csomagolni, címkézni.

Ma már igazi családi vállalkozásként működnek: lánya, Dominika üzemtechnológusként a gyártásért és a termékfejlesztésért felel, a fia, Levente a beszerzést és a logisztikát viszi.

Testvére, Szilvia a gyártásban tevékenykedik, ő felügyeli a munkafolyamatokat. Györgyi még aktívan kiveszi a részét a munkából, de fokozatosan adja át a stafétabotot a következő generációnak. Hatalmas öröm számára, hogy együtt dolgozhat a gyerekeivel, és hogy amit húsz éve elindított, ma már közös erőből épül tovább.

Alapanyagaik visszakövethetőek

A Kutyori Konyha gazdag kínálatában mindenki rálel arra, ami a kedvére való.

Üvegekbe kerülnek a gyümölcsitalok
Fotó: Rostási Nikolett

– Nálunk megtalálhatók a klasszikus lekvárok, például málna, eper, kajszibarack, áfonya, valamint különleges ízpárosítások is, mint a karamellás körte, a vaníliás őszibarack vagy a homoktövis almarosttal. Lekvárjaink között vannak cukormentes és fitt változatok is, amelyek az egészségtudatos vásárlók igényeit szolgálják. Emellett tizennégyféle szörpöt készítünk, valamint 100 százalékos gyümölcsvelőket. Ezek, azon túl, hogy immunerősítő termékek, kiválóak limonádé- vagy koktélalapnak, de akár desszertekhez is felhasználhatók.

Néhány éve megjelentek kínálatunkban a zöldségkészítmények is: kézműves ketchup, házi lecsó, chutneyk, valamint grill-lekvárok, például gesztenyés vagy levendulás változatban.

Ezen kívül fontos ágazat számunkra a tej- és sütőipar kiszolgálása, ahová elsősorban gyümölcs-alapanyagokat gyártunk nagyobb mennyiségben. Sütőipari partnereink körében különösen kedvelt a sűrített szilvalekvárunk, amely adalékanyagok nélkül kizárólag szilvából készül, hagyományos sűrítési eljárással. Ez a termék már hosszú évek óta biztos pont a kínálatunkban. A tejipari partnereinknél is egyre nagyobb az igény a megbízható, természetes összetevőkből álló gyümölcskészítményekre. Fontos számunkra, hogy a partnereink tudják, amit tőlünk kapnak, az stabil minőség, jól kezelhető állag és valós gyümölcstartalom.

Forrás: Magyar Mezőgazdaság

Szaklap, amelyben a cikk megjelent:

Magyar Mezőgazdaság