Viszont vannak olyanok is, akik számára tiltott gyümölcs. Ők pedig a krónikus gyógyszerfogyasztók táborából kerülnek ki.
Az édes narancs és a pomelo keresztezéséből létrejött, Barbados szigetéről származó grépfrút figyelemreméltó mennyiségben tartalmaz C-vitamint, magnéziumot, káliumot és élelmi rostot. Összefüggésbe hozható az alacsonyabb testsúllyal, derékkörfogattal, testtömegindexszel, trigliceridszinttel, illetve a magasabb HDL-koleszterinszinttel.

Leolvaszthatja a zsírt
A grépfrútban fellelhető naringin egy létfontosságú zsírégető vegyület, ami az adiponektin termelésének serkentésével segíti a zsírégetést. Sőt szinergikusan együttműködik a szintén zsírégető hatású szinefrinnel és heszperidinnel, így hármójuk szövetsége által még jelentősebb fogyást lehet elérni.
Jó erőben tartja az immunrendszert
Az A-provitamin és a C-vitamin támogatják az immunrendszert, illetve erős antioxidánsok lévén védik a sejteket a károsodásoktól.
Csökkenti a vérnyomást
A grépfrútban fellelhető tetemes mennyiségű kálium részt vesz az érfalak ellazításában, ezáltal a vérnyomás csökkentésében.
Feldobja a hangulatot
Illóolaja frissítő és élénkítő hatású, valamint serkenti a boldogsághormonok, illetve csökkenti a stresszhormonok kiválasztását. Kétségtelen, hogy idegkimerültség, depresszió, hangulatingadozás és önbizalomhiány esetén hasznát vehetjük.

Grépfrút-hatás
Legalább 85 gyógyszerről ismert, hogy kölcsönhatásba lép a grépfrúttal. A grépfrút, a grépfrútlé és minden más grépfrútot tartalmazó készítmény blokkol egy enzimet, amely segíti a gyógyszerek lebontását és a szervezetből történő eltávolítását. Amikor ez az enzim blokkolva van, a gyógyszerek a szokásosnál sokkal hosszabb ideig maradnak a szervezetben.
Az adott gyógyszertől függően, kialakulhat szívritmuszavar, vesekárosodás, izomkárosodás, légzésdepresszió, gasztrointesztinális vérzés, stb.




