0,00 HUF

Nincsenek termékek a kosárban.

2024. március 29.

Friss zöldségek automatából

A német Westermann cég a már korábban telepített tej- és tejtermék „Non­stop-Shop” automatáinak szolgáltatását friss zöldségek és gyümölcsök értékesítésével bővítette, új lehetőséget teremtve a közvetlen termelői és termőhelyi értékesítésben, illetve a friss élelmiszerek éjjel-nappali beszerzésben.

A regionális értékesítést szolgáló automatákat helyi termelők és termelői csoportok töltik fel folyamatosan friss áruval, és ők frissíthetik az árukészletet is.

Így a vásárlók az értékesítési lánc jelentős részének kiiktatásával juthatnak helyben termelt friss tejtermékekhez, zöldségekhez és gyümölcsökhöz.

Mivel az automaták temperált tárolótérrel is rendelkeznek, a gyártó lehetségesnek tartja, hogy húsáruk, sőt pékáruk is bekerüljenek a kínálatba.

A termékek kiválasztása a képernyőn előhívható listából történik, fizetésre bankkártya vagy okostelefon használható. Mivel az automaták pénzt nem tárolnak, feltörésüknek minimális az esélye. A gyártó fontosnak tartja az automaták telepítési helyének gondos kiválasztását, amiben nagy szerepet kap a hőmérséklet (árnyékolás) és a jó megközelíthetőség.

Forrás: Magyar Mezőgazdaság/Eilbote 2019/45