0,00 HUF

Nincsenek termékek a kosárban.

2023. szeptember 22.

Egy népszerű étel, amit 40 felett már senkinek sem szabadna fogyasztani

A kiegyensúlyozott étrend fenntartása elsődleges fontosságú, de különösen érdemes figyelembe venni, ha megpróbálunk leadni pár kilót. Ez általában sem könnyű feladat, de a nők számára még nehezebbé válhat, ahogy telnek az évek. Ennek több oka is van, az egyik például az, hogy az évek során az anyagcsere folyamatok lassulni kezdenek.

Szerencsére van néhány módszer arra, hogy 40 felett is felpörgessük az anyagcserénket, mely magában foglalja bizonyos ételek mellőzését is, amelyek meghiúsíthatják fogyókúrás céljainkat.

Sajnos ebbe beletartozik néhány finomság is, köztük az ízletes, de ártalmas sült krumpli.

Hogy többet tudjunk meg arról, hogy a 40 év feletti nőknek miért kellene kétszer is meggondolniuk, hogy sült krumplit fogyasszanak, ha fenn akarják tartani az anyagcseréjüket, Catherine Gervacio, dietetikus elmondta észrevételeit.

Sült krumpli

Mindenki tudja, de mindannyian szeretünk nem tudomást venni róla, hogy a gyorséttermi sült krumpli nem tesz jót a testünknek, különösen akkor, ha fogyni szeretnénk. Ez az étel számos egészségügyi problémához vezethet a szívbetegségektől kezdve a cukorbetegségen át a rákig. Kisebb léptékben a túl sok sült krumpli gyakori fogyasztása lassabb anyagcseréhez és nem kívánt súlygyarapodáshoz vezethet. Ez részben annak köszönhető, hogy ez az étel magas zsír- és kalóriatartalommal bír, miközben gyakorlatilag semmilyen tápértéket nem kínál.

„A sült krumplinak nem csak a magas zsírtartalma, hanem az üres kalóriatartalma is káros lehet, ugyanis nem tartalmaz érdemi tápanyagokat, csak kalóriát ad a szervezethez, ami sem a testsúlyszabályozás, sem pedig az egészség szempontjából nem hasznos”

– magyarázza Gervacio. Sajnos az ilyen élelmiszerek feldolgozása a szervezet kevés energiáját veszi igénybe, ami azt jelenti, hogy megterhelhetik az anyagcserét. A másik nagy probléma a transzzsírtartalom, amely Gervacio szerint idővel gyulladáshoz és súlygyarapodáshoz vezethet.

A sült krumpli alternatívái

Szerencsére nem kell teljesen figyelmen kívül hagynunk a krumpli utáni sóvárgást, ha fogyni szeretnénk. Rengeteg olyan egészséges módja van ennek a keményítőtartalmú zöldség elkészítésének, amely nem jár azzal, hogy zsiradékkal, sóval és olajjal terheljük a szervezetünket. Sőt, akár otthon is elkészíthetjük a sült krumpli egy egészségesebb változatát.

„Süssük ropogósra sajátmagunk a burgonyát!

A forró levegős („fritőz”) sütők is szóba jöhetnek a zsírbevitel csökkentése érdekében, ami egy sokkal jobb alternatíva lehet, mint a gyorséttermi sült krumpli” – javasolja Gervacio.

Forrás: shefinds.com