0,00 HUF

Nincsenek termékek a kosárban.

2024. június 25.

10 ok, amiért fogyasszuk a tél kedvenc gyümölcsét

A kivi igazán jó választás, ha egészségünket szeretnénk támogatni. Az alábbiakban 10 nyomós okot is adunk arra, miért fogyasszuk rendszeresen a vitamindús, zöld finomságot.
kivi, gyümölcs, zöld
Igazi szuperélelmiszer

Számos oka van, amiért a jellegzetes, édes-savanykás kivit a tél egyik kedvenc gyümölcseként emlegetjük– írja a healthshots.com.

Többek között C-vitamin, antioxidáns- valamint rosttartalmával támogatja szervezetünket.

Sőt, egyike azon kevés gyümölcsöknek, mely fogyasztását a szakemberek még cukorbetegeknek is ajánlják. Az alábbiakban 10 előnyét mutatjuk be a rendszeres kivifogyasztásnak.

Téli C-vitaminbomba

A kivi híres magas C-vitamintartalmáról, mely az immunrendszer egyik leghatékonyabb támogatója.

Már egy kivi megevésével is fedezzük az orvosok által ajánlott napi C-vitamin szükségletünket, segítve szervezetünket, hogy felvehesse a harcot a téli megbetegedések ellen.

Antioxidánsban gazdag gyümölcs

Az antioxidánsok egészségünk szempontjából kulcsfontosságú szerepet töltenek be, hiszen segítenek legyőzni az oxidatív stresszt, a szabad gyököket, enyhíteni a gyulladást, sőt, még a krónikus megbetegedések kockázatát is csökkenthetik. A kivi tele van ezekkel a jótékony anyagokkal,

a benne található antioxidánsok például a polifenolok és a karotinoidok.
kivi, gyümölcs
Bőven tartalmaz antioxidánst

Fogyókúrázók kedvence

Édes íze ellenére a kivi nem tartalmaz sok kalóriát és zsírt, így aztán testsúlycsökkentést célzó diétába is beilleszthető.

Vitamindús köztes étkezés lehet, a benne lévő rostok segítenek fenntartani a jóllakottság érzetet, kontroll alatt tartani az étvágyat.

Így aztán súlyunk csökkentése és megtartása érdekében is jó választásnak bizonyul.

Segíti az emésztést

A kivi élelmi rostok remek forrása, melyek elősegítik az emésztést valamint a bélrendszer egészségének fenntartását.

„A benne található oldható rostok támogatják a bélmozgás rendszerességét, míg az oldhatatlanok meggátolják a székrekedést”

– mondja Dr. Batra, amerikai dietetikus. „Építsük be étkezésünkbe, hogy támogassuk emésztőrendszerünk kiegyensúlyozott működését!” – javasolja a szakember.

kivi, aszalt, gyümölcs
Akár házilag is készíthetünk aszalt kivit

Széppé varázsolja a bőrt

A C-vitamin valamint az antioxidánsok támogatják a kollagéntermelést és védelmet biztosítanak bőrünknek az oxidatív stresszel szemben. Ha rendszeresen fogyasztunk kivit, azzal elősegíthetjük, hogy bőrünk sokáig fiatalos és ragyogó lehessen.

Forrás: healthshots.com

Magazin ajánló: