Számos oka van, amiért a jellegzetes, édes-savanykás kivit a tél egyik kedvenc gyümölcseként emlegetjük– írja a healthshots.com.
Sőt, egyike azon kevés gyümölcsöknek, mely fogyasztását a szakemberek még cukorbetegeknek is ajánlják. Az alábbiakban 10 előnyét mutatjuk be a rendszeres kivifogyasztásnak.
Téli C-vitaminbomba
A kivi híres magas C-vitamintartalmáról, mely az immunrendszer egyik leghatékonyabb támogatója.
Antioxidánsban gazdag gyümölcs
Az antioxidánsok egészségünk szempontjából kulcsfontosságú szerepet töltenek be, hiszen segítenek legyőzni az oxidatív stresszt, a szabad gyököket, enyhíteni a gyulladást, sőt, még a krónikus megbetegedések kockázatát is csökkenthetik. A kivi tele van ezekkel a jótékony anyagokkal,
Fogyókúrázók kedvence
Édes íze ellenére a kivi nem tartalmaz sok kalóriát és zsírt, így aztán testsúlycsökkentést célzó diétába is beilleszthető.
Így aztán súlyunk csökkentése és megtartása érdekében is jó választásnak bizonyul.
Segíti az emésztést
A kivi élelmi rostok remek forrása, melyek elősegítik az emésztést valamint a bélrendszer egészségének fenntartását.
– mondja Dr. Batra, amerikai dietetikus. „Építsük be étkezésünkbe, hogy támogassuk emésztőrendszerünk kiegyensúlyozott működését!” – javasolja a szakember.
Széppé varázsolja a bőrt
A C-vitamin valamint az antioxidánsok támogatják a kollagéntermelést és védelmet biztosítanak bőrünknek az oxidatív stresszel szemben. Ha rendszeresen fogyasztunk kivit, azzal elősegíthetjük, hogy bőrünk sokáig fiatalos és ragyogó lehessen.