A tojásporításnak az a lényege, hogy 220 fokos levegővel elvonják a nedvességet, ezen a hőfokon a tojás nem sül meg. Ilyen terméket használnak például a kekszgyártásban vagy a testépítő termékeket előállító üzemekben. A fogyasztók közül ők azok, akik kedvelik a tojásfehérjerudat, ami jól szeletelhető, vágható. A testépítők azért is imádják ezt a kiváló fehérjeforrást, mert teljesen tiszta, nincs benne semmilyen ballasztanyag, se zsír, se szénhidrát. Nagyon hasonlít a mozzarellára, ugyanúgy lehet ezt is karikázni, s innen származik az ötletük, hogy tojásból készítsenek tejtermék-helyettesítőket. Ez az a bizonyos ToTu. Ezt azok is fogyaszthatják, akik egyébként tejfehérjére és tejcukorra érzékenyek, vagy akik a kiválasztott diétából a tejet – a szervezet kímélése miatt – teljesen kihagyják.
Hasonlóképpen tojásfehérje-bevitelt alkalmaznak a sportrehabilitációban is, mert a ToTu az izomzat visszaépülését meggyorsítja. A saját mintaboltjukban megjelenő vásárlóktól tudták meg, hogy sokan ezt eszik a mozzarella helyett, mert ők tejterméket nem fogyasztanak. Igényként vetődött fel továbbá, hogy teljesen natúr ízű ToTu-t gyártsanak, sokan ezt kedvelik.

Nem csak a pékek kelnek korán
A Capriovus Kft. Szigetcsépen, Csepel-szigeten működik, tehát Pest vármegyében, ami azonos a közép-magyarországi régióval. Ebből az következik, hogy beruházási támogatásokra eleddig nem nagyon számíthattak, mindent saját erőből kellett megoldani. Viszont mostanában már javult a helyzetük, mert kutatásfejlesztési pályázatokon részt vehetnek, és ott nyernek is. Ebben együttműködnek a gödöllői székhelyű MATE-val, azon belül a Budai Campus Élelmiszertudományi és Technológiai Intézetével. Kiemelkedő szerepet visz ebben az intézet vezetője, Friedrich László és Kovács Zoltán, Gödöllőről pedig Póti Péter az, aki a legtöbb segítséget nyújtja számukra. A gyár két külön telephelyen található. Azon belül a szakmai részek (fertőtlenítő, főző, porító) mind egymástól elkülönítve dolgoznak. Ez a lépcsőzetes és folyamatos fejlesztés következtében alakult így, ennek előnyei az izolációnál jelentkeznek.
A termelés egy műszakban történik, de az nem egyszerre, hanem eltérő időszakban valósul meg, mert a gyártás összehangolása miatt az egyes munkafázisokat így kellett kialakítani. Máskor kell megtörni a tojásokat és máskor porítanak vagy máskor csomagolnak. Termékeik kiszállítása is éjjel történik, és ezzel vitatják, hogy nálunk a pékek kelnek legkorábban. A fejlesztés és korszerűsítés az ő esetükben egyet jelent a további gépesítéssel. Ebben erősen közrejátszik, hogy Szigetcsép 25 kilométerre található Budapesttől, ahol a munkaerőnek ára van, és ez még nem is teljesen fedi a valóságot. Számukra sokkal nagyobb gondot jelent, hogy nincs elég munkavállaló, főleg pedig nincs elég hozzáértő specialista. Az élelmiszer igénye ebben a tekintetben egyedi, itt hozzáértő gépkezelőkre van szükség és igencsak kívánatos, hogy az adott személynél a higiénia tudatos gyakorlat legyen. Summa summarum: ide nem jöhet akárki, nagyon megnézik, hogy kivel dolgoznak együtt. Náluk a kézmosás, mint állandó automatizmus jelenik meg, az nem fordulhat elő, hogy valaki ezt a higiéniai szabályt felrúgja és nem tartja meg.