Szegfűszeg
A legmagasabb antioxidáns-tartalommal bíró fűszer. Ez pedig azért előnyös, mert az antioxidánsokban gazdag étrend védelmezi az érrendszert: csökkenti az artériák merevségét – ebből kifolyólag a vérnyomást is -, kivédi a vérrögök keletkezését, megakadályozza, hogy az oxidálódott zsírok kárt tegyenek az agyban és a hajszálerekben. Emellett az emésztésre is jó hatást gyakorol.
Kurkuma
Támogatja az emésztési folyamatok lezajlását, fertőtleníti az emésztőrendszert, gátolja az erjedési folyamatok létrejöttét. Emellett serkenti a szövetek regenerálódását. Tisztítja a májat, mely működőképességét fokozza.
Hosszabb ideig, rendszeresen fogyasztva képes csökkenteni a gyulladásos markereket. Eredményesen kezeli a reumatikus és a kopásos ízületi gyulladást. Serkenti a vérképzést, fokozza a vérkeringést, valamint gátolja a vérrögök kialakulását. Már napi egy teáskanálnyi kurkumapor segíthet megelőzni a rákos sejtek kialakulását, és akadályozhatja a tumorok növekedését, terjedését.
Fekete bors
A fekete borsban található piperin nevű vegyület fokozza a gyógynövények hatását azáltal, hogy megnöveli a szervezetben töltött idejüket. Serkenti az emésztőnedvek termelését, könnyebbé teszi a nehéz ételek megemésztését. Megmelengeti a májat, amivel stimulálja a méregtelenítést. Megelőzi vagy megszünteti a puffadást, kihajtja a szeleket, és gátolja a béltartalom erjedését, pangását.