0,00 HUF

Nincsenek termékek a kosárban.

2025. augusztus 21.

8 étel, amiből többet kell ennie a gyors anyagcsere érdekében

Le a szénhidrátokat körülvevő stigmákkal és tévhitekkel! Az értékes makrotápanyag alábbi forrásai még anyagcserénknek is jót tesznek, így támogatva súlyvesztési céljainkat.

Teljes kiőrlésű gabonák

teljes kiőrlésű kenyér

A teljes kiőrlésű gabonák értékes rostokkal, vitaminokkal, ásványi anyagokkal valamint enzimekkel látják el szervezetünket. Utóbbiak az emésztést támogatva gyorsabb anyagcserét is eredményeznek. Ezek a gabonák a finomított verziókkal ellentétben

nem okoznak nagy kilengést a vércukorszintben, így az nem fog rövid időn belül leesni, korgó gyomrot eredményezve.

Édesburgonya

A hagyományos rokonához képest tápanyagokban gazdagabb burgonyaféle igazán jó választás. Az édesburgonya ugyanis rosttartalmának köszönhetően gondoskodik teltségérzetünkről, anyagcserénk gyorsaságáról, magas A-vitamintartalma pedig számos egyéb egészségtámogató hatást is kifejt.

Edamame bab

edamame

Az edamame, azaz szójabab elsősorban fehérjetartalma miatt foglal helyet a listán.

A protein lebontása ugyanis több energiát igényel a szervezettől, mely során több hő is szabadul fel, gyorsítva az anyagcserét. Az edamaméban rejlő jótékony vegyületek, az izoflavonok ráadásul még antioxidánsokkal is ellátják szervezetünket.

Forrás: magyarmezogazdasag.hu/shefinds.com

Magazin ajánló:

·Nyull Fanni
·Nyull Fanni
Online szerkesztő. 2023 ősze óta a magyarmezogazdasag.hu munkatársa – nem sokkal azután csatlakozott, hogy befejezte kommunikáció-és médiatudomány szakos egyetemi tanulmányait, angol nyelven. Magazin újságírást tanult a MÚOSZ-nál, meggyőződése, hogy „a vesszők életet menthetnek”, kevés fájdalmasabb látványt tud elképzelni egy helyesírási hibánál. Odavan mindenért, ami gasztro, lifestyle, wellness, superfood – ha pedig ezek még a fenntarthatósággal is összeegyeztethetők, az már csak hab a tortán.
Online szerkesztő. 2023 ősze óta a magyarmezogazdasag.hu munkatársa – nem sokkal azután csatlakozott, hogy befejezte kommunikáció-és médiatudomány szakos egyetemi tanulmányait, angol nyelven. Magazin újságírást tanult a MÚOSZ-nál, meggyőződése, hogy „a vesszők életet menthetnek”, kevés fájdalmasabb látványt tud elképzelni egy helyesírási hibánál. Odavan mindenért, ami gasztro, lifestyle, wellness, superfood – ha pedig ezek még a fenntarthatósággal is összeegyeztethetők, az már csak hab a tortán.