0,00 HUF

Nincsenek termékek a kosárban.

2024. június 26.

8 étel, amiből többet kell ennie a gyors anyagcsere érdekében

Le a szénhidrátokat körülvevő stigmákkal és tévhitekkel! Az értékes makrotápanyag alábbi forrásai még anyagcserénknek is jót tesznek, így támogatva súlyvesztési céljainkat.

Árpa

Csakúgy, mint a többi összetett szénhidrát esetében, a glükóz árpa fogyasztásakor is fokozatosan szabadul a véráramban, megakadályozva a vércukorszint kilengését. Az egyenletes energiaellátás,a stabil energiaszint pedig gyorsabb anyagcserében is megnyilvánul. Mindemellett kisebb lesz az esélye annak, hogy hirtelen farkaséhség törjön ránk, melyet aztán egészségtelen falatokkal csillapítanánk.

Az árpa ráadásul még koleszterinszintünkre is jó hatással van,  segít csökkenteni a rossz koleszterin mennyiségét szervezetünkben.

Brokkoli

brokkoli

Igazi diétás Jolly Joker, hiszen alacsony energiatartalmának köszönhetően

anélkül növeli az ételek mennyiségét, hogy felesleges kalóriákat vinnénk be.

Magas rosttartalma pedig anyagcsere szempontjából is előnyös. Párolva, sülve, főve, akár turmixban is jó választás a népszerű szuperélelmiszer.

Bab

hüvelyesek

A babfélék fehérje- és szénhidráttartalma egyaránt hozzájárul az anyagcsere gyors működéséhez. A hüvelyesek ráadásul pénztárcabarát, könnyen beszerezhető, értékes tápanyagforrások, melyek súlyvesztést célzó étrendbe is tökéletesen beilleszthetők.

Bármilyen cél is lebegjen szeme előtt táplálkozás tekintetében, az anyagcsere megfelelő működése kulcsszerepet játszik egészségünk megőrzésében. Finomított szénhidrátokban, transzsírokban bővelkedő ételek helyett válassza inkább az említett élelmiszereket!
Ez is érdekelheti:
Forrás: magyarmezogazdasag.hu/shefinds.com

Magazin ajánló: