Pácolt tofu:
fektessünk magunk elé egy közepesen kemény tofu tömböt, vágjuk félbe először vízszintesen, majd keresztben és hosszában, és a kapott darabokat is felezzük el még kétszer, míg végül 64 kis kockát kapunk. Helyezzük el őket szorosan egy tepsiben. Egy evőkanál lapsang soushong teát áztassunk 5 percen keresztül 300 ml felforralt vízben. Szűrjük át és keverjünk el benne 2 teáskanál nádcukrot és 4 evőkanál szójaszószt. Öntsük a fűszeres levet a tofukockákra, ha kell, pótoljuk ki annyival, hogy éppen ellepje őket. Pácoljuk néhány órán keresztül hűtőszekrényben, aztán süssük 175°C-on 1 órán át.
BBQ szósz titkos hozzávalóval:
egy kisebb lábasban keverjünk össze 1 ½ csésze ketchupot, ½ csésze almaecetet, ¼ csésze Worcestershire szószt, ¾ csésze barna cukrot, 1 evőkanál pirospaprikát, 1 evőkanál reszelt vöröshagymát, 4 gerezd finomra reszelt fokhagymát, 1 teáskanál őrölt fekete borsot és ½ csésze erős lapsang soushong teát. Pároljuk kis lángon, fedő nélkül kb. 30 percen keresztül.
Keksz lapsang soushonggal:
mérjünk ki 300 g búzalisztet és szitáljuk egy keverőtálba. Adjunk hozzá egy csipet sót és egy teáskanál lapsang teaport, majd habverővel keverjünk össze mindent. Morzsoljunk el benne 170 g vegán vajat, majd szórjunk hozzá 120 g finom szemcséjű cukrot. Adjunk a morzsalékhoz 1 evőkanál növényi tejet és formáljunk belőle gombócot. Fedjük le és tegyük 1 órára hűtőszekrénybe. A tésztát nyújtsuk 3mm vastagra, szúrjunk ki belőle tetszőleges formákat, helyezzük szilikonlappal bélelt tepsire és 180°C-ra előmelegített sütőben süssük 10-13 percig, amíg a szélei enyhén megpirulnak.
Kókusz-szalonna:
keverjünk össze egy keverőtálban 1 evőkanál szójaszószt, 1 evőkanál erős lapsang soushong teát, ½ evőkanál juharszirupot, ¼ teáskanál pirospaprikát. Forgassunk bele a folyadékba 1 csésze kókuszpelyhet (nem reszeléket). A mázas falatokat terítsük szét egy sütőpapírral bélelt tepsiben és 160°C-ra előmelegített sütőben süssük kb. 20 percig, de mivel könnyen megéghetnek, gyakran ellenőrizzük és mozgassuk meg a pelyheket. Ha már ropogósak, azonnal hagyjuk abba a sütést és tegyük át egy tányérra hűlni. Légmentesen záródó edényben tároljuk. Szórhatjuk salátára, szendvicsre, vagy kínálhatjuk tofurántotta mellé.