Babfélék

A különböző babok jó partnerek tápláló, pénztárcabarát és nem utolsó sorban ízletes fogások elkészítésében.
A hüvelyesek ráadásul fehérjeforrásként is remekelnek, így mindenképp érdemes rendszeresen fogyasztanunk őket.
Burgonya

Szinte nincs olyan súlyvesztést célzó étrend, mely ne a burgonya elhagyásával kezdődne. Pedig szénhidrát mellett antioxidánst is bőven tartalmaz, így – hacsak nem chipsről vagy gyorséttermi sült krumpliról van szó – abszolút nem illik rá az egészségtelen jelző!
A karotinoidjai, mint például a lutein és a zeaxantin kulcsszerepet játszanak szemünk egészségének megőrzésében, de a burgonya még immuntámogató klorogénsavat is tartalmaz.
Olajos magvak

Az olajos magvak nem csak egészséges zsírsavakkal, de antioxidáns hatású vitaminokkal is tele vannak. Mindközül az E-vitamin a legszámottevőbb, mely egyaránt megtalálható dióban, mandulában, török mogyoróban. Egy korábbi kutatás szerint a pisztácia még az áfonya és a gránátalma antioxidáns-hatását is felülmúlja.