A cukkini alacsony kalória- és magas rosttartalmának köszönheti, hogy a fogyni vágyók annyiszor nyúlnak utána. Ám hiba azt gondolni, hogy csak testsúlycsökkentés miatt érdemes enni! Már javában tart a szuperzöldség szezonja, csempésszünk belőle minél gyakrabban étkezéseinkbe – szervezetünk meghálálja.
A Cleveland Clinic dietetikusa elárulta, pontosan hogyan támogatja egészségünket a cukkini.
Segíti az emésztést cukkini
Napjainkban globális szinten okoz problémát az alacsony rostbevitel. Pedig megfelelő mennyiségű rost hiányában emésztési gondoknak tesszük ki magunkat: székrekedést, puffadást is tapasztalhatunk.
Például ha cukkinivel dúsítjuk a fehérlisztes tésztaételt, már kedveztünk is emésztésünknek. Sőt, fogyasztható ropogtatnivalók mellé is, ha meg szeretnénk dobni napi rostbevitelünket.
Támogatja az immunrendszert cukkini
A rostok nem csak az emésztés szempontjából elengedhetetlenek: igényelik a gyomor jótékony baktériumai is, melyek fontos szerepet játszanak az immunrendszer hatékony működésében.
Vashiány elkerülése
A zöldség tartalmaz B6- és C-vitamint, valamint vasat is. Ezek pedig elengedhetetlenek a vas bevitele és felszívódása szempontjából.
Ha úgy gondolod, érintett vagy, mindenképp kérd orvos segítségét! A vashiány ugyanis megfelelő kezelést igényel, sajnos önmagában táplálkozással, nem biztos, hogy leküzdhető.