Jót tesz az emésztésnek
A ghee zsírsavai stimulálják az emésztést, hozzájárulnak a bélrendszer egészségéhez. Egy pohár meleg vízben feloldva is fogyasztható, ha az emésztés támogatása a cél.
Erősíti az immunrendszert
Gyorsítja az anyagcserét

Legnagyobb előnyének azt tartják, hogy a zsírsavak és a koffein elegye nagyban felgyorsítja az anyagcsere folyamatokat, mely által több kalóriát égethetünk el.
Jót tesz a szívnek
A ghee segít csökkenteni a szervezetben fellépő gyulladásos folyamatokat, sőt még a koleszterint is. A kávéval kapcsolatban pedig már számos tanulmány született, melyek arra hívták fel a figyelmet, hogy mértékletes fogyasztásával csökkenthető a kardiovaszkuláris megbetegedések kialakulásának kockázata.

A szakemberek nem ajánlják fogyasztását azoknak, akik diabétesszel, gyomor- vagy szívbetegséggel küzdenek, illetve arra is felhívják a figyelmet, hogy jelenleg nem áll rendelkezésünkre elegendő kutatás, mely a vajas kávé egyértelműen pozitív hatásait igazolná.