Lilakáposzta
A lilakáposzta párolva, köretként igazán ikonikus eleme a karácsonyi asztalnak. Gazdag antioxidánsokban, almával és egy kis ecettel kiegészítve prebiotikus hatású.
Pulykahús

Alacsony zsírtartalmú fehérjeforrás, mely sülve igazi gyomorbarát fogás – feltéve, ha nem kerül rá valamilyen zsíros szósz. A maradékot ráadásul később salátákhoz is felhasználhatod, ha már besokallnál a nehéz ételektől.
Nemcsak az a fontos, miket fogyasztasz az ünnepekkor: az is lényeges, hogyan teszed. Figyelj oda, hogy minél lassabban egyél, jól rágd meg a falatokat, hiszen a lassabb étkezéssel elkerülhető a túlevés. Mindig gondoskodj róla, hogy legyen rostforrás is a tányérodon, hiszen így jelentősen megkönnyítheted az emésztést. A vízről se feledkezz meg: igyál sokat belőle, hiszen a hidratáció a gyomor szempontjából is kulcsfontosságú.
