A tarhonyagép és az eperlevélvágó esetében más a folyamat, előbbinél nincs matrica, utóbbinál pedig lapokkal kell „beetetni” a gépet. Majd a vágófejek segítségével lesz a lapból eperlevél. Sokszor megállapítom, hogy kemény fába vágtuk a fejszénket. Sokan úgy gondolják, ahogyan egyébként a kezdetben mi is tettük, hogy a tésztakészítés kimerül abban, hogy összekeverjük az alapanyagokat, betöltjük a présgépbe és a végén kijön a készre formázott tészta. Viszont ahhoz, hogy ez megvalósuljon, megfelelő állagúnak kell lennie a betöltött anyagnak. Ha ezzel megvagyunk, a következő sarkalatos pont a tészta szárítása, melynek mozzanatait szintén el kell sajátítani. Nemrég egy nagyobb gépet vásároltunk, keverőt, illetve két másik fajta tésztakészítőt.
Van igény a természetes forrásból származó élelmiszerekre
Az Egyszerűen finom száraztészta kínálata gazdag és változatos. A cérnametélttől kezdve – ami az igazi húsleveshez nélkülözhetetlen – egészen az eperlevéltésztáig minden megtalálható. A kínálat folyamatosan bővül, újdonság például a tricolor tészta, amely spenótpor és céklapor felhasználásával készül, mellőzve a mesterséges színezőanyagokat. Ezek a tészták nemcsak finomak, hanem szemet gyönyörködtetőek is. Szabó Anita szerint a házi termékek iránti érdeklődés folyamatosan növekszik, különösen a tudatos vásárlók körében.
A föld lakossága folyamatosan nő, az embereket ki kell szolgálni, a „tömeggyártás” azonban a minőség rovására ment. Szomorúan konstatálom, hogy már falun is kevés a kert, egyre kevesebben tartanak jószágot. Vagyunk mi, kevesen, akik még ebben látjuk a jövőt. A célom, hogy minél több mindent elő tudjunk állítani, és lehetőleg minél inkább függetlenítsük ellátásunkat a tömegtermeléstől. Azt gondolom, akik hasonlóan vélekednek, de nem tehetik meg, hogy kertet műveljenek, jószágot tartsanak, megveszik a házi készítésű termékeket.

Az Egyszerűen finom száraztészta tulajdonosa megosztotta jövőbeni elképzeléseit is.
Sokat kell még fejlődnünk, tanulnunk, de úgy vélem, a jóisten nem véletlen ültette a fejembe ezt a tervet. Okkal fogant meg a gondolat, hogy száraztészta-készítéssel foglalkozzam. Rengeteg tervem van: szeretnék másfajta lisztekkel is kísérletezni, illetve minimálisan, de több fajta tésztát is készíteni. Ezen kívül a környezettudatos csomagolás kivitelezési lehetőségei is körvonalazódnak. Mindig is szerettem a magam útját járni, megvalósítani a saját elképzeléseimet, ezért nem az a célom, hogy nagyüzemmé váljunk, hanem hogy vásárlóink olyan tésztát kapjanak, amit szívesen tesznek az asztalra egy-egy családi ebéd alkalmával. Olyat, melynek ízében ott van a régmúlt megannyi emléke – zárta gondolatait Szabó Anita.
Rostási Nikolett