Ezeket kerüljük
Feldolgozott húsok
A friss, sovány húsokkal ellentétben a virslik, felvágottak, szalámik elenyésző mennyiségben tartalmaznak fehérjét.
Sőt, magas zsír-és nátriumtartalmuk miatt fogyasztásuk révén megemelkedhet a vérnyomásszint és nőhet a súlygyarapodás kockázata is.
Vörös húsok
A nagy mennyiségű marha-, sertés- vagy bárányhús fogyasztás egészségügyi kockázatokkal járhat, mivel ezek zsírban gazdag élelmiszerek.
Rossz minőségű fehérjeporok
Fehérjepor fogyasztásával könnyen elérhetjük a napi ajánlott bevitel mértékét, ám fontos, hogy jó minőségű terméket válasszunk. Számos fehérjepor összetevői között szerepel a cukor valamint édesítő- és tartósítószerek sora. Sőt, akár még színezékeket és ízfokozókat is tartalmazhatnak, pedig ezeknek semmi keresnivalójuk egy jó minőségű fehérjeporban.
Sajtok

Ha pedig mégis a sajt mellett döntünk, válasszunk kecske- vagy fetasajtot, ricottát, zsírszegény mozzarellát, hogy elkerüljük a túlzott zsírbevitelt.