
Könnyen összetéveszthetjük a közönséges fehérrizzsel, ám a kettő korántsem ugyanaz, hiszen ízvilág és felhasználás szempontjából eltéréseket mutatnak – hívja fel a figyelmet a healthshots.com.
Habár rosttartalma elenyésző, ellentétben a barnarizsével, illetve glikémiás indexe is magasabb, mégis számos jótékony hatással jár a fogyasztása.
Kellemes aromavilága
A jázminrizs természetes úton kölcsönöz nem csak kiváló íz, de illatélményt is a belőle készült ételeknek.
Sokféleképpen felhasználható
Remekül passzul szinte minden ételhez köretként, de zöldséges, szószos egytálételek alapját is képezheti.

Könnyen emészthető
Energiaforrás
Szénhidrát lévén fogyasztása gyors energialöketet ad.
Így fogyasszuk
Pirított rizs
A főtt majd lehűtött jázminrizsből kitűnő egytálételt készíthetünk, ha zöldségeket, fehérjeforrást, például csirkét, rákot vagy tofut adunk hozzá, összepirítjuk valamint kiegészítjük egzotikus fűszerekkel.

Házi sushi
Jázminrizs felhasználásával otthon is egyszerűen készíthetünk sushit. Adjunk a rizshez rizsecetet, kevés cukrot, sót, hogy autentikus sushirizst kapjunk.

Saláták
A salátát jázminrizzsel is feldobhatjuk, így jobban eltelít valamint állaga is jobb lesz, könnyebben fogyaszthatóvá válik.

Desszertek
Ha kevesebb tejjel készítjük, sűrűbb, pudingszerű állagot érhetünk el.

Levesek
Egzotikus receptek gyakori összetevője, de hagyományos levesek kiegészítéseként is jól működik.
