0,00 HUF

Nincsenek termékek a kosárban.

2025. augusztus 19.

Az 5 legegészségesebb, alakbarát édesség

Avokádós desszert? Miért is ne! Az alábbi 5 finomság tele van tápláló, egészségünket támogató alapanyagokkal. Hozzáadott cukrot nem tartalmaznak, de jó hír, hogy még a legnagyobb cukorrajongók sem tudnának ellenállni nekik.

 Fagyasztott szőlő

szőlő

A szőlő az egyik legtermészetesebb édesség, ha pedig le is fagyasztjuk, kiválóan fel is frissít.

Fagyasztva lassabban is esszük, ezáltal tudatosabban fogyasztjuk. Így elkerülhetjük, hogy oda sem figyelve túl nagy mennyiséget vigyünk be belőle.

Mandulavajjal töltött datolya

datolya

A két egészséges alapanyag kombinációja igazi szuperélelmiszert eredményez.

A datolya magas rosttartalommal bír, segíti az emésztést és a jóllakottság-érzetet.

Természetes cukrai révén édes, nem is hiányoljuk a hozzáadott cukrot. És mivel azokat rosttal együtt visszük be, vércukorszintünk miatt sem kell aggódnunk, az nem fog túlzottan megugrani. A mandulavaj pedig az egyik legegészségesebb magvaj, bőven tartalmaz fehérjét és egészséges zsírokat.

Kalóriadús desszert, ám mivel rendkívül el is telít, már pár darabbal is csillapíthatjuk az édesség utáni sóvárgásunkat.

Sokáig eláll, így a hét elején elkészítve akár egész hétre biztosíthatjuk desszertellátásunkat.

Görög joghurt bogyós gyümölcsökkel

joghurt

A görög joghurt magas fehérjetartalma által biztosítja, hogy sokáig tartson teltségérzetünk. A hozzáadott bogyós gyümölcsök pedig természetes módon édesítik a tejterméket, miközben szervezetünket értékes vitaminokkal, antioxidánsokkal, rostokkal látják el.

Édesség gyanánt is válasszon egészségtámogató finomságokat, hiszen így nem kell számolnia a finomított cukor káros hatásaival, úgy mint súlygyarapodással, a szervezetben fellépő gyulladásos folyamatokkal!
Forrás: magyarmezogazdasag.hu/shefinds.com

Magazin ajánló:

·Nyull Fanni
·Nyull Fanni
Online szerkesztő. 2023 ősze óta a magyarmezogazdasag.hu munkatársa – nem sokkal azután csatlakozott, hogy befejezte kommunikáció-és médiatudomány szakos egyetemi tanulmányait, angol nyelven. Magazin újságírást tanult a MÚOSZ-nál, meggyőződése, hogy „a vesszők életet menthetnek”, kevés fájdalmasabb látványt tud elképzelni egy helyesírási hibánál. Odavan mindenért, ami gasztro, lifestyle, wellness, superfood – ha pedig ezek még a fenntarthatósággal is összeegyeztethetők, az már csak hab a tortán.
Online szerkesztő. 2023 ősze óta a magyarmezogazdasag.hu munkatársa – nem sokkal azután csatlakozott, hogy befejezte kommunikáció-és médiatudomány szakos egyetemi tanulmányait, angol nyelven. Magazin újságírást tanult a MÚOSZ-nál, meggyőződése, hogy „a vesszők életet menthetnek”, kevés fájdalmasabb látványt tud elképzelni egy helyesírási hibánál. Odavan mindenért, ami gasztro, lifestyle, wellness, superfood – ha pedig ezek még a fenntarthatósággal is összeegyeztethetők, az már csak hab a tortán.