0,00 HUF

Nincsenek termékek a kosárban.

2024. április 18.

Strandszezon előtt almaecet? Úgy tűnik, segíti a fogyást

Az almaecet rendszeres fogyasztása nem csak a test vonalainak kedvez, de a laboreredményünk is jobban fest tőle. Legalábbis ezt állítja egy új tanulmány, ami azonban sok kérdőjelet is hagy maga után.

Egy új tanulmány szerint az almaecet segíthet a testsúly csökkentésében, és alkalmas a kóros elhízás elleni küzdelemben a fiatal felnőttek körében.

A kísérletben résztvevő, almaecetet rendszeresen fogyasztó személyek pozitív változásokat észleltek. A csípő- és derékátmérő, a testtömeg-index, valamint a testzsír-százalékuk megváltozott. A rendszeres almaecet-fogyasztás a fentiek mellett alkalmasnak bizonyult a vércukor, a triglicerid és a koleszterin-értékek csökkentése terén.

almaecet

A pozitív hatások elérése érdekében a napi 15 ml mennyiség fogyasztása ideális.  A kísérletet vezető kutatók szerint minél többet fogyasztunk az almaecetből, annál kedvezőbb hatásra számíthatunk. A tanulmány szerint a 15 ml-nél kisebb mennyiség is kiválthat pozitív hatásokat, természetesen kisebb mértékben.

A kutatók azonban felhívják a figyelmet arra is, hogy önmagában az ecet nem oldja meg az elhízással kapcsolatos problémákat. Szükséges mellé életmódváltás, és általában az egészséges étkezés, valamint a napi mozgás. A kutatásban csak 12-25 év közötti személyek vettek részt, és mindössze 12 héten át. Az idősebb korosztályokra gyakorolt és a hosszú távú hatások ismeretlenek, ezek további kutatást igényelnek.

A fermentált almából készült ecet pozitív hatásait a testsúlyra és az emésztésre eddig is sejtették a kutatók, ami megerősít az új tanulmány.

Almaecet mindenkinek?

Az almaecet savas természetű, így túlzott fogyasztása károsíthatja a fogzománcodat vagy gyomorproblémát okozhat, ezért mindig hígítva érdemes fogyasztani. A legjobb, ha az ajánlott mennyiséget étkezés előtt fogyasztjuk el. Fogyasztása alapvetően refluxosok számára nem ajánlott, mivel magas savtartalma súlyosbíthatja a reflux egyes tüneteit.

Almaecet és más kiegészítők az állattartásban

Almaecet mézzel házilag

Forrás: medicalnewstoday.com

Magazin ajánló: