0,00 HUF

Nincsenek termékek a kosárban.

2024. május 23.

Ízes dallamok: tudósok megalkották a legjobb zenét tésztaevéshez

A tészta mostantól nem csak ízlelőbimbóinkat és szemeinket ejti ámulatba, ugyanis megérkeztek a különböző tésztafélék „himnuszai”.

A világ legnagyobb tésztagyártó vállalata, az olasz Barilla merész feladatra vállalkozott. A cég ugyanis az Oxfordi Egyetem pszichológusával, Charles Spence-szel és a háromszoros Emmy-díjas Cristobal Tapia de Veer zeneszerzővel együttműködve zenei lemezt alkotott a márka Al Bronzo termékcsaládjához – adta hírül a Food&Wine.

tészta

A Barilla olyan projektet álmodott meg, mely által fogyasztóik megtapasztalhatják a tökéletes tésztaélményt. Úgy vélik, ehhez az íz mellett a zenei aláfestés sem elhanyagolható tényező. Charles Spence pedig segítségükre sietett, hiszen a kísérleti pszichológia szakembere már egy ideje azt vizsgálja, milyen hatással vannak ízlelőbimbóinkra a különböző hangok.

Első lépésként a kutató úgynevezett szónikus tulajdonságokat társított a különböző tésztatípusokhoz.

Kutatási eredményei alapján bizonyos tésztákhoz gyorsabb, ütemesebb, élénkebb hanghatások dukálnak, míg másokhoz lassabb, melankolikusabb dallamok passzolnak. Ezután a leírásokat átadta Cristobal Tapia de Veer zeneszerzőnek, akinek neve ismerősen csenghet a Fehér lótusz című sorozat nézői számára.

tészta

A komponista az adatok alapján 6 zeneszámot alkotott, melyek szerdától már ingyenesen elérhetők az Al Bronzo Soundtrack oldalán és Spotifyon. A weblap leírást is tartalmaz a tökéletes tésztaélmény eléréséhez.

A dalok címeit is az Al Bronzo termékcsalád különböző tésztaféléi inspirálták: így született meg a Bucatini, a Mezzi Rigatoni, a Spaghetti, a Penne Rigate, a Fusilli, és a Linguine című alkotás.

A Barilla elmondása alapján a zeneszámok „minden egyes Al Bronzo harapással együtt zsigeri reakciót váltanak ki”. Az alkotók hozzátették, igazi varázslatot hoztak létre a márkával együtt.

tészta

A Barilla a projekt zárásaként  kisorsol néhányat a lemez exkluzív bakelitlemez-kiadásából is.

Az érdeklődők április 10-ig tudnak regisztrálni a nyereményjátékban való részvételhez, a fentebb említett oldalon, a világ bármely pontjáról.
Ez is érdekelheti:
Forrás: magyarmezogazdasag.hu/foodandwine.com

Magazin ajánló: