Figyeljen a mennyiségekre
Az üzletekben manapság már-már irreálisan nagy, XXL kiszerelésű termékek sorakoznak, a korlátlan ételfogyasztást biztosító éttermek különösen, de a vendéglátóhelyek többsége is púpos tányérokat szervíroz. Nem csoda hát, ha tudtunk nélkül jóval túllépjük ideális napi kalóriabevitelünket. A „tavaszi nagytakarítás” során figyelje meg, miből mekkora mennyiséget eszik a nap során. Például hányszor fogyaszt kenyeret, mennyi körettel egészíti ki a húsételeket? Ezáltal arra is fény derülhet, mi az, amiből egyébként kevesebbel is bőven beérné.
Zsírokat a protein elkészítéséhez, a zöldségek grillezéséhez használjon.
Szelektálja készleteit
A legtöbb kamra hajlamos az idő előrehaladtával lejárt élelmiszerek tárházává válni.
Azokat pedig, amelyek szabotálják, úgy mint az édességek, adományozza el. Sokkal egyszerűbb tartani az életmódváltást, ha a konyhaszekrény nincs tele csalogató ropogtatnivalókkal.
Figyelje meg, mikor szokott enni
A tudatosság elengedhetetlen evéskor is. Napjainkban hajlamosak vagyunk minimális éhségérzet nélkül is enni, ha például stressz, bánat vagy akár öröm ér bennünket. Természetesen az ételek funkcionális mellett élvezeti értékkel is rendelkeznek, ám nem érdemes átesni a ló túloldalára. Ha ugyanis túl gyakran, akár csupán unalmunkban járkálunk a konyhába, könnyen felszaladhatnak a makacs pluszkilók.