Amennyire nélkülözhetetlen, olyannyira keveset hallani a K-vitaminról. Pedig fontos, hogy szervezetünket megfelelően ellássuk ezzel a zsírban oldódó vitamintípussal is!
Tarlórépa

A tarlórépa itthon némileg kevésbé ismert, a káposztafélékhez tartozó gyökérzöldség.
K-vitaminban gazdag vitaminbomba, mely magas rost- és víztartalma miatt még az emésztés támogatásában is jeleskedik.
Brokkoli

A brokkoli magas rost, A-, C- és K-vitamintartalma mellett növényi vegyületeinek köszönhetően avanzsált az egyik legegészségesebb zöldséggé.
Ilyen vegyület például az úgynevezett szulforafán, mely antioxidánsainak köszönhetően segít csökkenteni a vércukorszintet, a gyulladást, védi a szívet, erősíti az immunrendszert.
Fodros kel

A fodros kelt más néven leveles kelként ismerhetjük.
A tápanyagban gazdag zöldségből készíthetünk salátát, de ha valaki nem kifejezetten rajong az ízéért, a fodros kel gyümölcsös smoothieban is megállja a helyét.
Forrás: magyarmezogazdasag.hu/eatingwell.com