0,00 HUF

Nincsenek termékek a kosárban.

2025. január 25.

Rizs mesterfokon: 8 folyadék, amivel víz helyett készíthetjük

A rizsfőzés a világ egyik legkevesebb alapanyagát igénylő folyamata: csak felöntjük a gabonát vízzel, és már kész is. De ha kicsit kalandoznánk a konyhában, válasszuk inkább ezt a 8 folyadékot vendégeink és saját magunk lenyűgözésére!

Paradicsomszósz

thai rizs
Fotó: Freepik

Rizst paradicsommal kombinálni Dél-Amerikában és Afrikában is szokás. A mutatós külső mellett a belbecs sem elhanyagolandó, hiszen

a paradicsom gazdag ízvilágot kölcsönöz a rizsnek.

Használhatunk friss, de akár konzerves paradicsomszószt is, csupán az a fontos, hogy vízzel együtt adjuk a gabonához, hiszen az csak így tud megfőni. A mexikóiak a paradicsomos rizst vörös- és fokhagymával is megkoronázzák.

Céklalé

cékla
Fotó: Pixabay

A cékla igazi szuperélelmiszer: jótékony vegyületei segítenek csökkenteni a gyulladást, jó hatást fejtenek ki a szívre is. Ráadásul a zöldség ízre sem utolsó, így

segítségével nem csak egészséges, de finom rizst is készíthetünk.

Indiában népszerű étel a céklás rizs, melyet egész cékla falhasználásával készítenek, de az egyszerűség kedvéért a zöldség levével is elkészíthetjük. Alaplével együtt még magasabb fokozatra kapcsolhatjuk az ízélményt, sőt akár rizottóhoz is használhatjuk, kecskesajttal megbolondítva. A tányérról visszaköszönő rózsaszín rizsszemek pedig még a legkisebbeket is lenyűgözik – mesterséges adalékanyagok nélkül.

Tea

rizs
Fotó: Unsplash

Tea és rizs együtt? A japánoknak nem újdonság! Ők ugyanis már jó ideje használnák teát egy igazi „maradékmentő” fogáshoz, az ochazukehoz.

Amikor túl sok rizst főznek, egyszerűen leöntik zöld teával vagy dashival és kedvükre ízesítik.

Manapság pedig a közösségi médiában sokan osztják meg, hogyan főztek rizst teában, például gyömbérteában. A lehetőségek tárháza végtelen, érdemes kísérletezni, még ha elsőre bizarrnak is hat.

Forrás: magyarmezogazdasag.hu/chowhound.com

Magazin ajánló: