0,00 HUF

Nincsenek termékek a kosárban.

2025. április 23.

A gyomor legjobb barátai: 4 élelmiszer, ami még fogyni is segíthet

Az emésztőrendszer kulcsfontosságú tényezője egészségünknek. Íme, 4 élelmiszer, amivel kedvezhetünk neki, miközben ráadásul a súlyvesztést is elősegíthetjük.

Miso

miso leves tofuval
MI-generált fotó/AI-generated by: Freepik

A miso nem más, mint a japán konyha hagyományos szójabab-pasztája. Készítéséhez fermentálják a szóját, Aspergillus oryzae penészgombák segítségével. Ezeken kívül legtöbbször csak sót tartalmaz, de van, hogy egyéb összetevővel is dúsítják.

Leginkább miso leves készítéséhez használják.

És hogy miért is olyan egészséges? A fermentált miso tele van enzimekkel és probiotikumokkal, így segíti az elfogyasztott élelmiszerek lebontását, megkönnyíti a tápanyagok hasznosulását.

Kombucha

kombucha tea fermentálás
Fotó/Designed by: Freepik

A kombucha enyhén szénsavas, fermentált tea, tele probiotikumokkal és enzimekkel. Antioxidáns-tartalmával ráadásul még inkább támogatja szervezetünket, segít csökkenteni a szervezetben fellépő gyulladásos folyamatokat. Néhány kutatás szerint savtartalma révén még súlyvesztést is támogatja.

Az egészséges emésztőrendszer érdekében fogyassz minél kevesebb feldolgozott élelmiszert! Helyettük válassz inkább rostban gazdag zöldségeket, gyümölcsöket, teljes kiőrlésű gabonákat és persze, fermentált élelmiszereket.

Fő a változatosság: minél többfajta egészséges táplálékot fogyasztasz, annál többféle jótékony baktériummal látod el szervezeted. A változatos bél mikrobiom pedig segít, hogy egészségesebben és jobb hangulatban tölthesd napjaidat.

Forrás: magyarmezogazdasag.hu/shefinds.com

Magazin ajánló:

·Nyull Fanni
·Nyull Fanni
Online szerkesztő. 2023 ősze óta a magyarmezogazdasag.hu munkatársa – nem sokkal azután csatlakozott, hogy befejezte kommunikáció-és médiatudomány szakos egyetemi tanulmányait, angol nyelven. Magazin újságírást tanult a MÚOSZ-nál, meggyőződése, hogy „a vesszők életet menthetnek”, kevés fájdalmasabb látványt tud elképzelni egy helyesírási hibánál. Odavan mindenért, ami gasztro, lifestyle, wellness, superfood – ha pedig ezek még a fenntarthatósággal is összeegyeztethetők, az már csak hab a tortán.
Online szerkesztő. 2023 ősze óta a magyarmezogazdasag.hu munkatársa – nem sokkal azután csatlakozott, hogy befejezte kommunikáció-és médiatudomány szakos egyetemi tanulmányait, angol nyelven. Magazin újságírást tanult a MÚOSZ-nál, meggyőződése, hogy „a vesszők életet menthetnek”, kevés fájdalmasabb látványt tud elképzelni egy helyesírási hibánál. Odavan mindenért, ami gasztro, lifestyle, wellness, superfood – ha pedig ezek még a fenntarthatósággal is összeegyeztethetők, az már csak hab a tortán.