0,00 HUF

Nincsenek termékek a kosárban.

2024. december 10.

A gyomor legjobb barátai: 4 élelmiszer, ami még fogyni is segíthet

Az emésztőrendszer kulcsfontosságú tényezője egészségünknek. Íme, 4 élelmiszer, amivel kedvezhetünk neki, miközben ráadásul a súlyvesztést is elősegíthetjük.

Talán nem is gondolnád, mekkora hatással van az emésztés általános egészségügyi állapotodra: a bél mikrobiomja befolyásolja az immunrendszert, sőt még a mentális állapotot is. Amennyiben felborul az egyensúly, puffadást, gázképződést, hosszú távon akár súlygyarapodást is tapasztalhatunk. Így elengedhetetlen, hogy olyan ételeket fogyasszunk, melyek támogatják a gyomor egészségét.

Az ideális bél mikrobiom érdekében a SheFinds dietetikusai osztanak meg 4 egészséges és finom élelmiszert, melyeket érdemes beépítened diétádba.

Kimchi gyomor

kimchi
Fotó/Designed by: Freepik

A kimchi tradicionális koreai étel, melyet különböző zöldségek fermentálásával készítenek. Ilyen például a Napa káposzta – mely sajnos a klímaváltozás mostani hatásait igencsak megsínyli.

Az ázsiai savanyúságot nemcsak karakteres íze, de egészségtámogató beltartalma miatt is érdemes fogyasztani.

A fermentáció során ugyanis priobiotikumok képződnek, mely baktériumok jót tesznek az emésztőrendszernek. A kimchi ráadásul rostbevitel szempontjából is jó választás: a rostok gyomrunknak és a telítettségérzet által súlyunknak is kedveznek.

Kefir

natúr joghurt
Fotó/Designed by: Freepik

A kefir probiotikumai kedveznek a bél mikrobiomjának, hiszen segítik a jótékony baktériumok szaporodását.

Minél diverzebb, minél többfajta hasznos baktérium található a bélrendszerben, annál egészségesebbek lehetünk.

A kefir ráadásul alacsony kalóriás, könnyen beszerezhető élelmiszer, mellyel még fehérjét is bevihetünk.

Forrás: magyarmezogazdasag.hu/shefinds.com

Magazin ajánló: